Haberler

Kocasinan da Gelenek Devam Ediyor

Kocasinan Kaymakamlığı tarafından 3 yıldır uygulanan iftar dağıtım projesi kapsamında bu yılda 57 yaşlı vatandaşın evine iftar için 4 çeşit yemek götürülüyor.

Kocasinan Kaymakamlığı tarafından 3 yıldır uygulanan iftar dağıtım projesi kapsamında bu yılda 57 yaşlı vatandaşın evine iftar için 4 çeşit yemek götürülüyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, "Ramazan ayının uzun yaz günlerine denk gelmesiyle özellikle yaşlı vatandaşlarımız yemek hazırlamada zorlanıyorlar. 2014 yılında başlatmış olduğumuz iftar dağıtım projesi ile bakacak kimsesi olmayan yalnız yaşayan yaşlılarımızın evlerine ramazan ayı boyunca sefertasları ile 4 çeşit yemek götürüyoruz. İftara kısa bir süre kala teslim ediyoruz. Ayrıca gece sahur da tüketmesi için özellikle biraz daha yemeği fazla veriyoruz. Bu yıl 57 yaşlımız bu projeden faydalanıyor. Geçen yıldan bu yana iftar verdiğimiz 11 yaşlımız maalesef hayatını kaybetti. Ömürlerinin son dönemlerinde bu yaşlılarımızın daha rahat bir ramazan geçirmelerini sağlamak ve onların hayır dualarını almak bizleri de mutlu ediyor. 3 yıldır uyguladığımız projemizi ilerleyen yıllarda da devam ettireceğiz." diye konuştu.

İftarda her gün evine yemek götürülen 77 yaşındaki Dudu Analay ise yaşlı oldukları için oruç tutarken biraz daha zorlandıklarını ama evine her gün sıcak yemek geldiği için 3 yıldır rahat oruç tuttuğunu belirterek "Başta Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title