Haberler

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik Açıklaması

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ''Özel şirketler gibi belediyelerin de kurumsal kimlikleri olmalı'' dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Özel şirketler gibi belediyelerin de kurumsal kimlikleri olmalı" dedi.

Kayseri'deki parke ve beton firma yetkileriyle bir araya gelen Başkan Çelik,"Yoğun ziyaretler içinde belediye işleriyle ilgili çalışmalara da başladık. Ara ara ilgili birimlerden brifingler alıyorum. Belediye olarak, kadro olarak kabiliyetlerimiz, marifetlerimiz neler onları anlamaya çalışıyorum. Yıllardır düşündüğüm bir şey var. Onu burada artık yavaş yavaş hayata geçirelim diye istiyorum. Nasıl bir şirketin, bir firmanın kurumsal kimliği oluyorsa kentlerin de, ilçelerin de bir kurumsal kimliği olmalı. Şirketlerin bu kurumsal kimliğinin aynısını kentler de kurumsal kimlik olacak şekilde düzenlenmelidir. Bir belediyenin de bir kurumsal kimliğinin olması lazım. Bir fotoğrafta kırmızı bir telefon kulübesi gördüğünüz zaman burası Londra diyorsunuz. Öyle bir kurumsal kimlik oturmuş kafanızda. Kocasinan deyince, Kayseri deyince de bir şeylerin kafamıza oturması lazım" dedi.

Başkan Çelik şöyle devam etti:

"Bizim kaldırım taşımızda, bordür taşımızda, trafik ışığımızda, çöp konteynırımızda buna benzer bütün belediyecilikle ilgili halkla yüz yüze olan tüm objelerin, dokümanların hepsinin bir kurallar bütünü olmalıdır. Biz inşallah böyle bir bütünlük oluşturacağız. Bununla ilgili ajans çalışmalarımız da olacak. Kocasinan Belediyesi olarak bundan sonra bir bütünlük arz etmesi açısından tüm kentimizdeki kaldırım taşımız, bordürümüz ya da az önce saydığım tüm objelerin bir bütünlük arz edecek şekilde yeniden yapılandırılmasına çalışıyoruz, Onun için uğraşıyoruz. Bu anlamda da ilk başlayacağımız işlerden biri; caddelerimiz, yollarımız. İnsanımızın, ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin birebir her gün muhatap olduğu; yol, cadde, kaldırımdır. Dolayısıyla ilk olarak işe buradan başlayalım dedik."

İkinci bir karar daha aldıklarını vurgulayan Başkan Çelik,"Bundan sonra bizim Kocasinan Belediyesi'nde kilit parke taşı olmasın istiyoruz. Otuz sene önce öyleydi. 20 sene önce kilitli parkeye ihtiyaç vardı. O zaman için farklı bir malzemeydi. Ama artık 2014'e geldiğimizde bizim kilit parkeye ihtiyacımız kalmadı. Farklı bir ürün bulmamız lazım. Farklı yeni yapı malzemeleri bulmamız lazım. Bu, doğal malzemeler de olabilir, suni, sentetik yine beton tarzı, taş türevinden malzemeler de olabilir. Bunun için sizleri davet ettik, geldiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bize önereceğiniz hazır beton elemanları olabilir, hazır doğal taşlar olabilir, farklı ürünler, yapılmış şekiller, baskı beton olabilir. Bakın; işte şu tam sizin istediğiniz gibi bir şey, ya da bakın şöyle bir şey yaparsanız Kocasinan artık farklı bir yere oturur diyeceğiniz ürünleri bekliyoruz. Yine aynı şekilde Avrupa Birliği normlarına uygun özürlüler için yürüme yolları, bantları, şekilleri neyse onları istiyoruz. Bundan sonra bu tarz bir çalışma istiyoruz. Bununla ilgili de siz özel sektör temsilcilerinden destek bekliyoruz. Kayseri'de çözebilirsek iyi olur, çözemezsek İstanbul'a, Ankara'ya, Kayseri dışına çıkarız. Biz istiyoruz ki Kayseri'nin ürettiği kaynaklar, maddi anlamdaki değerler Kayseri'de kalsın. Kayseri ekonomisinin içinde kalsın. Onun için bizim mümkün olduğunca bu taleplerimizi karşılayacak ürünler geliştirmeye çalışın. Bizim şehir merkezinde artık kadınlar topuklu ayakkabılarıyla kilit parkenin içine girmesin" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Mustafa Çelik Kayseri Londra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title