Haberler

Kocaoğlu, İTO Özel Meclisinde Konuştu

İzmir Ticaret Odası’nın Özel Meclis Toplantısı’nda kentin gelecek vizyonunu ve projelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bir belediye başkanının işini namuslu yapıp, düzgün yapıp, şerefli yapıp korkmaması gerekir. Belediye başkanı korkmaz. Korkarsa belediye başkanlığı yapamaz” dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın Özel Meclis Toplantısı'nda kentin gelecek vizyonunu ve projelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bir belediye başkanının işini namuslu yapıp, düzgün yapıp, şerefli yapıp korkmaması gerekir. Belediye başkanı korkmaz. Korkarsa belediye başkanlığı yapamaz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Özel Meclis Toplantısı'na katılarak 2014-2019 dönemine ilişkin projelerini anlattı. Sözlerine Türkiye ekonomisinin genel durumunu değerlendirerek başlayan Başkan Kocaoğlu, sıcak parayla borçlanarak büyüme politikasının artık tıkanma noktasına geldiğini belirterek, ülkeyi çok daha sıkıntılı günlerin beklediğini söyledi. Türkiye'nin bu darboğazdan yetişmiş insan gücü, zengin kaynakları ve girişimci ruhu ile çıkacak potansiyele sahip olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Merkezi hükümetin üretimi teşvik eden bir ortamı oluşturması gerekiyor" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı ekonomi politikasından da bahseden Başkan Kocaoğlu, "Göreve geldiğimizde Türkiye'nin en borçlu üçüncü belediyesiydik. Bu borcu 5 sene içinde tasfiye ettik. Sadece ekonomik getiri sağlayarak, kendini amorti edecek projeler için borçlandık. Yani belediyenin akıp giden finans yapısını bozmadık" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin ne kendi döneminde, ne de Ahmet Piriştina döneminde SSK'ya bir kuruş bile prim borcu olmadığını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, bu yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında 100 milyon liralık yatırım yapan Belediye'nin 10 yılda yatırım kapasitesini 12 kat artırarak, 1 milyar 200 milyon TL'ye ulaştığını vurguladı.

Önümüzdeki döneme ilişkin projelerini de anlatan Başkan Kocaoğlu, metro, banliyö ve tramvay yatırımlarıyla 5 yıl içinde kentteki raylı sistem ağının 302 km'ye çıkacağını söyledi.

İzmir Metrosu'nun Göztepe İstasyonu'nu 25 Mart'ta açacaklarını, 30 Nisan'dan itibaren de Üçkuyular'a kadar olan bölümde deneme seferlerinin başlayacağını açıklayan Başkan Kocaoğlu, "Bu hatta sadece 13 metre bir tünel kesitinde toprak kayması olmaması için 9 ay üniversite ile birlikte proje yaptık. 6 ton dolgu malzemesi hazırlandı. 6 tonu bir yerde bastık, hepsi bitti. Metro konusunda İzmir'in en zor, en çileli yerini geçmiş oluyoruz. Bu proje için de zaten bir deli lazımdı, o da bizmişiz" diye konuştu.

Kemeraltı'nda yıkılan balık hali binasının yerine yapılacak düzenleme konusunda uzun süredir Kurul onaylarını beklediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: "İkiçeşmelik Caddesi'nin cephe düzenlemesi işi için de tam 5 yıldır Kurul'la uğraşıyoruz. Millet niye bu eski binaları restore edemiyor? O kadar mimar, o kadar şehir plancısı, o kadar restorasyoncu, sanat tarihçi, arkeolog çalıştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi böyle zorlanırsa, vatandaş nasıl yaptıracak? Tabi ki aslına sadık kalınmazsa yapılan restorasyonun hiçbir değeri olmaz, ama bu işlerin de yöntemi için bir yol bulunması gerekiyor. Bugünkü şartlarla özel sektörün tarihi binaları restore etmesi mümkün değil."

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, pek çok yatırımcının İzmir yerine Manisa'yı tercih etmesine ilişkin bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Manisa'ya giden sanayici, kuruluşta yüzde 25, ondan sonra da SGK indirimi vs. gibi avantajlar olduğu için gitmektedir. İZTO, EBSO başkanlarının, diğer iş dünyası kuruluşları ve işadamlarımızın dilinde tüy bitti. 'Hiç değilse OSB'lerimiz doluncaya kadar, şu Manisa lobisini aşın, bizim teşvikimizi eşitleyin, bu altyapısı tamam olan OSB'lerimiz dolsun ondan sonra da alın' dedik. Aliağa OSB Türkiye'de altyapısı en düzgün OSB'lerden biri, boş duruyor. Turgutlu OSB'de yer yok, Bağyurdu OSB boş. Bir yolu karşıdan karşıya geçeceğim diye hiçbir yatırımcı yüzde 25 fazla verir mi?"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçkuyular Pazaryeri yakınında yapılması planlanan yeni AVM konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Balçova'da 70 dönüm AVM var. Sözü edilen yer ise zamanında 2,5 emsal olarak planlanmış, tamamı 41 dönüm bir yer. Arazi Konak ve Karabağlar Belediyesi ile bir gruba ait. Buranın imarını ben yapmadım. Ahmet Piriştina da yapmadı. Kimin yaptığı belli. Kazanılmış hakkı yok saymak demek, arazi sahibine 'al paranı git, burayı ben bostan tarlası yapacağım' demek anlamına geliyor. Ne yazık ki, buranın planını biz yapmıyoruz. Bizden önce yapılmış ve kazanılmış bir hak söz konusu. Arşivlerde bu vardır. Herkes kimin zamanında yapıldığını bilir. O döneme ilişkin başka bir sürü de problem vardır. Basmane çukuru gibi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Salhane'deki mezbaha yerinin takası gibi, Hilton'un hala probleminin çözülememesi gibi, bu da bunlardan bir tanesidir. Bunun bugünün veya Ahmet Piriştina döneminin yönetimleriyle alakası yoktur."

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir'in Süper Lig'de bir takımının olmasına yönelik destek talebini dile getiren bir soru üzerine şunları söyledi:

"Kent kalkınmadan, lokomotif sektörler yaratılmadan taşıma suyla değirmen dönmez. İzmir Büyükşehir Belediyesi versin parayı demekle de olmaz. Birinci dönemimde 25 milyon TL. destek verdim. Şu anda 150 milyon liraya Karşıyaka'ya, 150 milyon liraya da Göztepe'ye 70-80 önüm alanda stadından, açık kapalı yüzme havuzuna, çok amaçlı salonuna, antrenman sahalarına, atletizm pistlerine, buz pateni salonlarına varıncaya kadar ne istiyorlarsa yapmaya hazırım. Ben bütün altyapıyı sağlarım, sonra kulüpler kendi göbeğini kendi kessin. Bizim görevimiz altyapı yapmak. Sporun, kültür-sanatın, fuarcılığın, turizmin altyapısını hazırlayarak kentin önünü açmaya çalışıyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Özel Meclis Toplantısı'ndaki konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Ben kin tutmam, kıskançlık yapmam. 40 sene Bornova'da ticaret yaptım. Bornova'da rastgele bir telefon numarası çevirip beni sorabilirsiniz. Kimseyle bir problemim yok. Bu kenti düzen içinde yönetmek istiyorum. Kin tutmamak gibi, kıskanmamak gibi özelliklerimin yanında, korkmamak gibi de bir özelliğim var. Hata yapmamak için her türlü şeyi yaparım. Ama 66 yaşındayım, daha korku nedir bilmiyorum. Bir belediye başkanının da korkmaması gerekir. İşini namuslu yapıp, düzgün yapıp, şerefli yapıp korkmaması gerekir. Belediye başkanı korkmaz. Korkarsa belediye başkanlığı yapamaz. Herkes işini düzgün yapacak. İki sandalye, bir masa koymakla para kazanılmaz. Farklılık yaratacaksın, işletme olacaksın. Esnaf olmanın 50 tane kuralı var. Bu kurallara uymazsan, bu ekmeği yiyemezsin. Ben çocuklarıma, sadece 71 m2 kare bir mağazada, 74 bin kişilik müşteri portföyü devrettim." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Piriştina Aziz Kocaoğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title