Haberler

Kocamaz: "Turizm İçin Her Türlü Desteğe Hazırız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in turizm alanında hak ettiği konuma ulaşması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in turizm alanında hak ettiği konuma ulaşması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Başkan Kocamaz, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısı ile yazılı bir açıklama yaptı. Mersin'in, bünyesinde barındırdığı potansiyellerle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi olmaya aday bir kent olduğunun altını çizen Kocamaz, "Ancak, bugüne kadar bu potansiyellerin ortaya çıkması için bir girişim ve yatırım maalesef yapılmamış" dedi.

Antalya ile aynı özelliklere, hatta daha fazlasına sahip olmasına rağmen, Mersin'in turizmde ilerlememiş olmasını, yanlış yatırımlara ve hatalı politikalara bağlayan Kocamaz, Mersin'de deniz, yayla, inanç ve kültür turizmini bir arada yaşayabildiğine dikkat çekti. Kentin 320 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde bakir koylar ve tertemiz bir deniz olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Kar ve yayla turizminin rahatlıkla yaşanabileceği Toros dağları ve etekleri, yapılacak yatırımları bekliyor. İrili-ufaklı birçok tarihi ve kültürel eserimiz, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaretine sahne olmaktadır. Kentimiz ayrıca inanç turizmini de bünyesinde barındırmaktadır. Gerek İslam gerekse de Hristiyan dünyası için önem taşıyan Eshab-ı Kehf Mağarası, Saint Paul Kilisesi ve Kuyusu, Bilali Habeşi Mescidi ve Hz. Danyal Peygamber'in kabri gibi yapılar, Mersin'de inanç turizminin yoğun olarak yaşanmasını sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında havaalanının önemine de değinen Kocamaz, bir kentte turizmin canlanması için uluslararası bir havaalanına sahip olunması gerektiğini kaydetti. Yerli ve yabancı turistlerin tercih ettikleri ulaşım sektörünün başında havaalanını geldiğini ifade eden Kocamaz, Uluslararası Çukurova Havaalanı'nın yapımı için Hükümet tarafından başlatılan girişimin biran önce tamamlanmasını ve havaalanının kısa bir zaman içinde faaliyete geçmesini diledi.

Turizm Haftası'nı kutlayan Kocamaz, şunları kaydetti: " Mersin'in turizm alanında hak ettiği konuma ulaşması için, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü yatırımı yapmaya ve desteği vermeye hazırız." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Türkiye Mersin Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ahmet dagduranahmetdagduran@yahoo.com:

sayın kocamazı kutluyoroz ve bu konuda bızde her turlu destege haziriz.kazakistandan turkiyeye her yil 300 bin kisinin geldigi dusunulurse bu potansiyelin mersinide ilgilendirecegini umariz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title