Haberler

Kocaköy'de BDP'nin Seçim Çalışması Sürüyor

Güncelleme:

Diyarbakır'da yerel seçimler, öncesinde BDP Belediye eş başkan adaylarının seçim çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı, BDP Kocaköy İlçe yöneticileri, BDP Kocaköy eş başkan adayları Berivan Elif Kılıç, Afullah Kar ve birçok BDP'li köy ziyaretlerinde halkla buluştu.

Kocaköy'e bağlı Katin köyü girişinde, köy halkı tarafından karşılanan ziyaretçiler konvoy oluşturup büyük bir coşkuyla köye giriş yaptı. Burada bir süre köy halkıyla sohbet edip, köyün sorunlarını dinleyen Anlı ve Kocaköy Belediye eş başkan adayları, Akrak ve Heydêreka köylerinde de taziye ziyaretinde bulundu. Köy ziyaretinin ardından Kocaköy merkezde yaşamını yitirenlerin ailelerini ve BDP ilçe teşkilatını ziyaret eden eş başkanlar, konvoylar eşliğinde Mehmediya ve Tepecik köylerine geçti.

'30 MART 2014'TE SANDIKTAN BARIŞ, KARDEŞLİK VE ÖZGÜRLÜK ÇIKACAKTIR'

Değerli halka misafir olmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren Anlı, "Siz değerli halkımızın izniyle ve seçimiyle 30 Mart 2014'te sandıktan barış, kardeşlik ve özgürlük çıkacaktır, bundan hiç şüphemiz yoktur. Barış, kardeşlik ve özgürlüğü seçimlerden sonra hep beraber Kürdistan'da haykıracağız" dedi.

"OLUŞTURACAĞIMIZ KOOPERATİF SİSTEMLERİYLE KÜRDİSTAN TOPRAKLARI YENİDEN YAŞAM BULACAK"

Kocaköy eş başkanları ve Büyükşehir eş başkanları olarak halktan alacakları güç ve onurla sürekli halkın hizmetinde olacaklarını kaydeden Anlı, "Seçimlerden sonra tüm yük bizim omuzlarımızda olacak. Yakılan köylerimizi hep beraber inşa edeceğiz. Bizler tekrardan bağ ve bahçelerimizin başında olacağız. Oluşturacağımız kooperatif sistemleriyle Kürdistan toprakları yeniden yaşam bulacak. Artık gençlerimiz çalışmak ve iş bulmak için göç etmek zorunda kalmayacak" şeklinde konuştu.

Mehmediya köyündeki konuşmasını tamamlayan Anlı ve beraberindekiler sloganlarla uğurlandı. Tepecik köyünde çocukların ve kadınların ilgisiyle karşılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, Kocaköy Belediye Eş Başkan Adayları Berivan Elif Kılıç, Afullah Kar ve partililer bir süre köy halkıyla sohbet etti.

Sohbetin ardından konuşan Anlı, buraya oy istemeye gelmediklerini ve kendi evlerine geldiklerini belirtti. Anlı, "Tepecik köyünü hem biz, hem değerli halkımız çok iyi tanıyor. Kürdistan özgürlük mücadelesinde büyük bedeller ödedi ve bu köy yakıldı. Yaşanan bunca acıya rağmen Tepecik köyü halkı onurlu duruşundan asla taviz" vermediğini vurgulayan Anlı konuşmasının devamında o karanlık günlerin geride kaldığını ve bundan sonra önlerinin aydınlık olduğunun altını çizdi.

'JİTEM SÖZCÜLERİ VE ÇALIŞANLARI BİR BİR BIRAKILIYOR'

Son günlerde mahkeme kararıyla Ergenekon davasında yargılananların serbest bırakılmasına da değinen Anlı, "JİTEM sözcüleri ve JİTEM çalışanları bir bir bırakılıyor. İlker Başbuğ, Veli Küçük ve Levent Göktaş bunları asla unutmamalıyız. 20 yıl önce yakılan köylerimizin emirlerini bu kişiler verdi. Yine Kürdistan'da yaşanan failli meçhuller bu kişilerin kirli elleriyle yapıldı. Biz bunları unutmamalıyız" diye ifade etti. 17 Aralık'a kadar AKP ile cemaatin işbirliği içinde olduğunu hatırlatan Anlı, bugün ise AKP Ergenekon işbirliği söz konusu olduğunu belirterek, "Ama bizim yolumuz belli, bu kirli ittifaklara karşı bizler de kendi ittifakımızı çok güçlü bir şekilde oluşturmalıyız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Anlı Tepecik köyünde genç ve yaşlı kadınlarla bir süre sohbet edip, kadınları Diyarbakır'daki büyük Newroz buluşmasına davet etti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title