Haberler

Kocaeli'nde Olası Afet Durumlarında Yapılacaklar Konuşuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ulaşım ve toplu taşıma dairesi başkanlıkları ve ilçe belediyeleri ile Kocaeli’nde meydana gelebilecek afetlerle ilgili koordinasyon ve istişare toplantısı yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ulaşım ve toplu taşıma dairesi başkanlıkları ve ilçe belediyeleri ile Kocaeli'nde meydana gelebilecek afetlerle ilgili koordinasyon ve istişare toplantısı yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte meydana gelebilecek afetlerde uygulanması gerekenler hakkında istişare toplantısı düzenledi. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen toplantıya ulaşım ve toplu taşıma daireleri başkanlıkları ile ilçe belediyelerinin yetkilileri katıldı. Toplantıda Kocaeli'de meydana gelebilecek muhtemel sel, su baskını, yangın, deprem, karla mücadele gibi afet ve acil durumlardan, hangi bölgelerin nasıl etkilenebileceği, müdahale imkanları ve alınması gerekli tedbirlerin neler olabileceği konuşuldu. Ayrıca afet sırasında ve sonrasında işbirliği ve koordinasyonun nasıl yapılacağı konuları istişare edildi.

İstişare toplantısında geçtiğimiz kış aylarında meydana gelen karla mücadele çalışmaları hakkında yaşananlar, eksikler ve yapılması gerekenler noktasında istek ve şikayetler dile getirildi. Kocaeli'nin deprem kuşağında bulunması, göç alması, barajlar, yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına maruz kalabilecek bölgeler, muhtemel yangın ve kuraklık riskleri, afet ve acil durumlarda ilgili birimler arasında iletişim ve etkin mücadelenin, yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmede yararlı olacağı tespit edildi.

İlçe belediyeleri ile konuyla ilgili kurum ve kuruluşların üst seviye yöneticilerinin de bu toplantılara davet edilmesinin afet ve acil durumlarda kriz yönetiminin tek elden ve daha hızlı yürütülmesini sağlayacağı noktasında fikir birliğine varıldı. Kocaeli Afet Müdahale Planı (KAMP) hakkında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile sonuçlanan toplantıda, bir sonraki toplantı günü ve katılacak kurumların kimler olacağına karar verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title