Haberler

Kocaeli'nde Karantina Uygulaması

Güncelleme:

Kocaeli Karamürsel'de, köpekler tarafından telef edilen tilkide kuduz tespit edilmesi üzerine bir mahalle 6 ay süreyle karantinaya alındı.

Karamürsel ilçesinin Dereköy Mahallesi, kuduz nedeniyle 6 ay karantinaya alındı.

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede iki köpeğin boğuştuğu tilkinin telef olması üzerine yapılan analiz sonucunda, tilkide kuduz mikrobuna rastlandığını söyledi.

Kuduzun tespitinden bu yana mahallede ve çevre mahallelerdeki köpeklerin aşılandığını belirten Narinoğlu, ayrıca kontrol amaçlı bazı hayvan sahiplerinin de İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından aşılandığını dile getirdi.

Tilkinin gömüldüğünü ifade eden Narinoğlu, "Dereköy Mahallesi 6 ay karantinaya alınarak, köye hayvan giriş ve çıkışı 6 ay süreyle yasaklandı. Bu nedenle tedbir amaçlı mahallede ve civar mahallerde veterinerlerimiz tarafından bütün köpekler aşılandı" dedi.

Dereköy Mahallesi Muhtarı Zeki Bomba ise İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince gerekli önlemlerin alındığını mahalledeki sahipli sahipsiz yaklaşık  200 köpeğin aşılandığını vurguladı. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Karamürsel Dereköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title