Haberler

Kocaeli Kitap Fuarında İbni Sina Konferansı

Kocaeli Kitap Fuarı’nda düzenlenen İbni Sina ve Sağlık konulu konferans dikkat çekti.

Kocaeli Kitap Fuarı'nda düzenlenen İbni Sina ve Sağlık konulu konferans dikkat çekti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Aktif Felsefe Yeni Yüksektepe Derneği adına düzenlenen "İbni Sina ve Sağlık" konulu konferansta kalabalık bir dinleyici topluluğuna hitap eden Refika Nemez, İbni Sina'yı anlattı. İbni Sina'nın dünyadaki tüm hekimlerin otorite olarak kabul ettiği dahi bir tıp alimi, kitaplarıyla insanların düşüncelerini, zihinlerini özgürleştiren bir felsefeci olduğunu dile getiren Nemez, "Felsefe, mantık, astronomi, matematik, doğal bilimler ve hekimlik eğitimi alan, Antik Yunan felsefesini çok yakından tanıyan İbni Sina; insan ruhunu muma, Tanrıyı mumun yağına, mumun ışığını da bilime benzetmişti" diye konuştu.

İbni Sina'nın mikroskop bulunmadan önce mikropların canlı olduğunu ilk kez söyleyen, ilk kez enfeksiyondan ve hava kirliliğinden bahseden büyük bir alim olduğunu vurgulayan Refika Nemez, İbni Sina'nın yaşadığı döneme ve sağlığa katkıları başta olmak üzere; sağlığın tıbbi ve felsefi tanımı, sağlıkta denge, psişe-nous-soma, yedi katlı yapı, hangi durumda psişe-nous-soma dengesiz olur, dengeyi bozan unsurlar nelerdir ve sağlık yukarıdan gelirse bedene yansıyan şey nedir konu başlıklarında görsel unsurlarla destekli bir sunum gerçekleştirdi ve kapsamlı bilgi verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title