Haberler

Kocaeli'de Sağlıkta Merkezi Sistem Dönemi Başlıyor

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli’de başlayacak olan sağlıkta merkezi sistem uygulamalarını tanıttı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli'de başlayacak olan sağlıkta merkezi sistem uygulamalarını tanıttı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Seka Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda basın mensupları ile bir araya gelerek Kocaeli'de başlayacak olan merkezi sağlık sistemi projelerini tanıttı. Toplantıya Vali Güzeloğlu ile birlikte Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürü Sinan Öztürk ve Seka Devlet Hastanesi yöneticisi Burak Karabulut katıldı.

Projeleri tanıtan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Öncelikle sağlık hizmetlerinin birey ve toplum adına vazgeçilmez olduğunu, insan hayatını etkileyen en önemli faktör olduğunu belirtmek istiyorum. Özellikle sağlıktaki dönüşüm projesinin dünya çapında ilgi görüp bizlere büyük mutluluk yaşattığı bilinmektedir. Devam eden hizmetlerde kamu hizmet kapasitesinin arttırılması çerçevesinde bir ülkemizin özel ve örnek olması açısından büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ilk olarak Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi'nin tanıtan Vali Güzeloğlu, "Bu proje hastanelere başvuran tüm vatandaşlarımızın görüntüleme dediğimiz, röntgen gibi, çekildiği filmlerin hastane ve merkezin dışında eş zamanlı olarak sağlık bakanlığımızın tüm hastanelerine görüntü transfer edilmesini içeren bir projedir. Bu proje sayesinde her bir vatandaşımızın ayrı ayrı hastanelere gittiğinde filmleri, tekrardan görüntüleme işlemine girmeden, eş zamanlı olarak başvurduğu tüm hastanelerde yetkili doktorların önüne gelecek. Vatandaşlarımız ekonomik kayıplardan ve zaman kaybından kurtulacak. Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi'ni İlk olarak Kocaeli'deki bütün hastanelerde daha sonra ki süreçte ise Türkiye'de bulunan tüm hastanelerde eş zamanlı olarak devreye alacağız" dedi.

Kısa bir süre içerisinde Merkezi Laboratuvar Sonuç Sistemi projesini de devreye alacaklarını belirten Kocaeli Valisi Güzeloğlu, "Laboratuvarda alınan kan örnekleri üzerinden doktorlarımız çeşitli test ve tahliller gerçekleştiriyor. Bugün artık tıpta doktorlarımız hastalığın belirlenmesi sürecinde radyoloji ve laboratuvar ortamında ileri düzeyde çalışıyor. Aynı Merkezi Teletıp Radyoloji Sistemi projesindeki gibi laboratuvar tahlil sonuçlarında diğer hastaneye gidildiğinde yeniden tahlil ve test sonuçları istenmeyecek. Merkezi sistemle Türkiye'de bulunan tüm hastanelerde eş zamanlı olarak görüntülenebilecek. Biz her konuda olduğu gibi Kocaeli'nin bu konuda öncü olması için bu projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title