Haberler

Kocaeli Büyükşehir'den Bisiklet Uyarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi’ne (KOBİS) zarar verdiği tespit edilen kişilere ceza uygulanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi'ne (KOBİS) zarar verdiği tespit edilen kişilere ceza uygulanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal 2014 yılında hayata geçirilen KOBİS istasyonları 24 saat kayıt yapan kameralar ile denetleniyor.

Geçen aylarda park istasyonlarındaki bisikletlere zarar veren şahıslar, istasyonlarda bulunan kameralar ve MOBESE sistemi sayesinde tespit edildi. Zarar veren kişiler hakkında Türk Ceza Kanunun "Kamu Malına Zarar Verme" 151. ve 152. maddelerine istinaden yasal işlem yapıldı. Olay sonrası oluşan maddi hasarlarını bedeli, zarar verenlerden tahsil edildi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre "Vatandaşların kullanımı için kar amacı gütmeden devam eden 'Akıllı Bisiklet Sistemi'nin sürdürebilir olması ve yeni istasyonlar açılarak daha fazla vatandaşa hizmet verilmesi amacıyla zarar verenlerin ve diğer vatandaşlarımızın hizmet almasını engelleyen bu kişilerin daha çabuk tespit edilmelidir. Kamu hizmetine sahip çıkma bilinci kapsamında bu saldırıları görenlerin belediyenin santral hattından ya da Polis İmdat numarasına derhal başvurmaları kamu menfaati gereğidir. Kurulduğu günden bu yana vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep neticesinde her geçen gün kullanım oranlarına artan ve artmaya devam eden KOBİS'i 2015 Mayıs ayında toplamda 12 binden fazla kişi kullandı. 21 bin'e yakın aktif üyesi bulunan KOBİS'e olan talep her geçen gün artıyor. Artan talepleri karşılamak için 2016 yılı içerisinde 10 yeni istasyon ve 20 kilometre araç trafiğinden arındırılmış özel bisiklet yolları yapılması planlanıyor" ifadeleri kullanıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title