Haberler

Koca Reis" Alyanak Unutulmadı

İzmir’in efsane belediye başkanlarından İhsan Alyanak için Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde anma töreni düzenlendi.

İzmir'in efsane belediye başkanlarından İhsan Alyanak için Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlendi. Alyanak'ın çok sevdiği ve ömrünü adadığı İzmir'de sadece Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve İzmir'i sevenler platformu Başkanı Sancar Maruflu'nun moderatörlüğünde yapılan etkinlikte Koca Reis'in yakınları ve akrabaları, ona dair anılarını katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte Konak Belediyesi tarafından hazırlanan "Koca Reis İhsan Alyanak" kısa belgeseli de gösterildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sancar Maruflu "Bugün belediye başkanlarının coşkuyla açıkladığı projelerin çoğu, İhsan Alyanak'ın projeleridir. Belediye tanzim satışlarını Tansa adıyla ilk o başlattı. Alyanak'tan yıllar sonra yapılan viyadükler, su tesisleri, hatta Çeşme otoyolu bile Alyanak'ın projesidir" dedi.

Alyanak'ın döneminde Belediye Meclisi üyeliği yapan Rıfat Özer ise konuşmasında efsane başkanın nasıl "efsane" olduğunu anlattı. Özer, "Alyanak demek, cesaret demektir. Yaptığı icraatlar hep cesaret örneğidir. O, efsane olmak için kimseye yedirmedi, içirmedi. O, siyasetiyle, belediyeciliğiyle, aile yaşamıyla efsane oldu. Onu itibarlı kılan, dürüstlüğüdür. Halkını hiç kandırmadı, onları çok sevdi" diye konuştu.

Alyanak ailesi adına anmaya katılan efsane başkanın ortanca torunu Gizem Alyanak ise Konak Belediyesi'nin dedesinin hatırasına gösterdiği vefadan duyduğu mutluluğu diye getirdi. Alyanak, "Ailem adına hepinize, özellikle de Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a ve Sancar Maruflu'ya teşekkür ediyorum. Efsane başkan İhsan Alyanak'ın torunu olmak gerçekten çok onur verici. Biz dedemlerle altlı üstlü otururduk. Annesine benzediğim için beni çok severdi, beni 'Pamuk Annem' diyerek severdi. Her akşam bana limon kolonyasıyla saçlarını taratırdı. Nurlar içinde yatsın" ifadesini kullandı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da geleneksel Usta'ya Saygı etkinliklerinin anlamının bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, " İnsanları yaşarken anmak ne kadar önemliyse onları ebediyete uğurladıktan sonra da hatırlamak o kadar önemli. Koca reis ışıklar içinde yatsın" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Alyanak Türkan Saylan İzmir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title