Haberler

Kobider Genel Başkanı Özgenç: Danıştay'ın Kararı Keyfi ve Siyasi Bir Karardır

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (Kobider) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün Üniversiteye Girişte Katsayı Farkını Kaldıran Kararının Yürütmesini Durdurmasını "Keyfi ve Siyasi Bir Karar" Olarak Değerlendirdi.

-Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını "keyfi ve siyasi bir karar" olarak değerlendirdi.

ANKARA (ANKARA)- Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasını "keyfi ve siyasi bir karar" olarak değerlendirdi.

Özgenç yaptığı açıklamada, "Kararın keyfi ve siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz, fazlasıyla kendi duygu ve düşüncelerine göre aldıkları bir sonuç olarak nitelendiriyorum. Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşını okutmak için formül ararken ülkemizdeki cevherlerin hayatlarının karartılması çok acı bir olaydır, Danıştay'ın kendisini de tekzip eden kararı vicdanları kanatmıştır" dedi.

Özgenç, meslek liselerinden mezun olan gençlere KOBİ'lerin ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "İşsizliğin yüzde 15'lere vardığı ülkemizde, kamu ve özel sektör istihdam oluşturmak için çareler ararken sanat sahibi olabilecek gençlerin önüne engel çıkarmak bir yerde ülkenin gelişmesine de engeldir. Kararın siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Dünyada eğitimle bu kadar çok oynanan ikinci bir ülke her halde yoktur" ifadelerini kullandı.

Özgenç, meslek liseleri içinde imam hatiplerin oranının yüzde 7 olduğunu belirterek, "Tamamen maksatlı bir şekilde bitirilmek istenen İHL'ler için meslek okullarına yapılan bu çifte standart anlayış yüzünden bu okullar köreltilmek isteniyor" dedi.

Özgenç ayrıca, düz liselerden her yıl on binlerce vasıfsız gencin mezun olduğunu belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ortalık diplomalı ama sanatı olmayanlarla dolu ayrıca herkesinde üniversiteye gidemeyeceğine göre meslek liselerine bu hor bakış niye? Ülkenin kalkınması ve ilerlemesi isteniyorsa verilen karar tekrar gözden geçirilmelidir. On binlerce öğrencinin hayatını söndürecek karar öğrenciler ve velileri derinden etkileyen, moralleri bozan, hayalleri karartan bir karardır. Esasen alınan karar, hukuka ve hakkaniyete uygun değildir. Kararın uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar verecektir. Çünkü 10 yıldır uygulanan kat sayı engeli bunun açık örneğidir." (ANKA)

(NR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

'Geç saatte dışarı çıkma' cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

"Geç saatte dışarı çıkma" cinayeti! 16 yaşındaki kız çocuğu, dayısını bıçaklayarak öldürdü

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Bakmadan Geçme

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

Rekabet Kurumu'ndan 4 ünlü beyaz et firmasına 1,2 milyar lira ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title