Haberler

Kobani'ye Gidecek Peşmerge Güçleri Bu Gece Türkiye'ye Geliyor

Güncelleme:

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçü, IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye gitmek üzere bu gece uçakla Türkiye'ye geliyor.

Günlerdir beklenen kritik ziyaret bu gece gerçekleşiyor. Bölgede yayın yapan Rudaw TV'ye konuşan üst düzey bir yetkili, peşmergelerin yerel saatle 01.00'de Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket edeceğini, silahların ise kara yoluyla gönderileceğini söyledi. 150 kişilik peşmerge birliği, ağır silahlarla donatılmış olacak.

AMERİKAN YAPIMI UÇAKSAVARLAR VE TOPLAR...

Kobani'ye gidecek olan peşmergelerin Katyuşa roketatarların yanı sıra yeni tip Amerikan yapımı uçaksavarlar ve 120, 150, 155, 57, 81 ve 82'lik topları kullanacağı öğrenildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin talebi üzerine, Kürdistan Parlamentosu'ndan Kobani'ye peşmerge gönderilmesi için karar çıkarılmıştı.

Anadolu Ajansı da iki yolun tercih edilmesi durumunda ağır silahların karadan, peşmergenin ise uçakla Erbil'den Şanlıurfa'ya giderek, oradan Kobani'ye geçeceğini bildirdi.

GÜÇ DENGESİ DEĞİŞEBİLİR

Geçtiğimiz hafta, ABD kargo uçağı, Kobani'ye, Kürdistan Bölgesi'ne ait silahlar ile tıbbi malzeme ve gıda malzemesini ulaştırmıştı. Kargonun bazı paketleri, IŞİD'in eline geçmişti.

Askeri uzmanlar, ağır silah eğitimi almış Peşmerge güçlerinin bölgeye intikal etmesiyle, güç dengesinin değişebileceğini ifade ediyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Türkiye Kobani Erbil Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (109)

HACI:

videoya dikkat edin. güneş var ama adamların yüzünde yine de nur yok. . Allah kalplerindeki pisliği yüzlerine vurmuş.

95
16
yanıtYanıtla
Hoca:

Subhanallah. . İbretlk.

yanıt0
yanıt0
Sümeyye yıldız:

Cehennemi göze alarak bu yorumu yapabildin yani?

yanıt0
yanıt0
chp çankaya:

#direnkobani

13
89
yanıtYanıtla
29 ekim:

size bundan sora oy verirsem namerdim. . Gidin bölücülerden oy isteyin. . .

yanıt0
yanıt0
aa:

Burdada aynı oyunn maaşlı trolll seni gidi senii :)

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

bu site neden canlı yayın verir gibi sunuyor bu tip haberleri. ben türkiye üzerinden geçmelerine karşıyım. kobaniye tezkere çıkartalım diyen kundiye de karşıyım , o kundiye de lanet diliyorum. sırtlarından kalleşçe öldürdükleri türk askerlerinin kölesi olsunlar o peşmerge ve chp li kızılbaşlar.

68
16
yanıtYanıtla
haydero yeno:

ulan vatandasmisin pisligin en altimisin onalar ve sen cikar icin kemik pesinde kosan itlersiniz itlerin yeride cukurlardir. hani derlerye acmasan acarlar böyledir kucik herkese laf atacagina birde aynaya bak ben namusuzum de, neler konusuyorum bi düsün

yanıt0
yanıt0
erkan:

hıırrrrrrrrr:))))))

yanıt0
yanıt0
ahmet:

bu vatana vatan demiyenin yazmayada söz söylemede hakkı yoktur

22
51
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title