Haberler

Kkydp Destekleri Van'ın Üretim Kapasitesini Artırdı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Altuner, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın uygulanmaya başladığı 2006 yılından bu yana Van'da 26 milyon liralık hibe desteği verildiğini bildirdi Yine 2006 yılından beri Van'da 68 yatırıma verilen 15,2 milyon liralık hibe desteğiyle 840 yeni istihdam sağlandı, kentteki işlenen süt miktarı 2 bin tondan 13 bin tona, 50 bin ton olan un üretim kapasitesi de 112 bin tona çıktı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın (KKYDP) uygulanmaya başladığı 2006 yılından bu yana Van'da 26 milyon liralık hibe desteği verildiğini bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan KKYDP kapsamında "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" başlıklı programa yeni müracaatlar başladı.

Müracaatlar ve desteklenecek yatırımlarla ilgili gazetecilere bilgi veren Altuner, kentte tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonu, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesine katkı sağlayan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 yılından bu yana 68 tesise 15,2 milyon liralık hibe desteği verildiğini belirtti.

Program kapsamında bitkisel ve hayvansal orijinli ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, soğuk hava deposu, çelik silo, sera, alternatif enerji üretim tesisleri konularında yapılacak yatırımlar için başvuruların kabul edileceğini anlatan Altuner, esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verileceğini, hibeye esas en fazla yatırım tutarının bir milyon lira olduğunu kaydetti.

Kentin en önemli gelir kaynaklarından birinin tarım olduğunu, programa ilgi gösterilerek nitelikli projelerin hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Altuner, müracaatların 24 Aralık'a kadar yapılabileceğini söyledi.

KKYDP, Van'ın üretim potansiyelini artırdı

KKYDP'nin uygulanmaya başladığı 2006 yılından bu yana Van'da 26 milyon lira hibe desteği verildiğini vurgulayan Altuner, şöyle konuştu:

"Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programının etkisiyle mandıralarda işlenen süt miktarı 6,5 kat arttı. Günlük işlenen süt miktarı 2 bin tondan 13 bin tona yükseldi. Kentte 12 bin metreküp olan soğuk hava deposu kapasitesi 65 bin metreküpe çıktı. Yıllık un üretimi 50 bin tondan 112 bin tona yükseldi. Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi alt başlığıyla bugüne kadar 153 basınçlı sulama sistemi desteklendi. Programdan önce basınçlı sulama sistemleriyle sulanan arazi 800 dekar iken, 2014 yılında bu bin 100 dekara çıkmıştır. Bu kapsamda 840 yeni istihdam da sağlandı."

Altuner, desteklemelerle kentte önemli gelişmeler yaşandığını ancak bazı konularda eksiklikler bulunduğunu dile getirerek, "İlimizde tarım sektörünün gelişimi için makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi büyük önem taşıyor. Bunun artırılması için kurum olarak gerekli çalışmaları yürüteceğiz" dedi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Fevzi Altuner Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title