Haberler

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Demir-Yol İş Sendikası'nı Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Demir-Yol İş Sendikası Malatya Şubesi ve Türk-İş Sendikası Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş'i ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Demir-Yol İş Sendikası Malatya Şubesi ve Türk-İş Sendikası Malatya Temsilcisi Nurettin Öndeş'i ziyaret etti. Öndeş'in daveti üzerine Malatya'ya gelen Tatar, Malatya'da bir dizi incelemelerde bulunacak.

Ziyarette konuşan KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, "1974 sonrasında birçok Malatyalı kardeşimiz KKTC'ye yerleşmişler ve orada Kıbrıs'ın geleceği için çalışıyoruz. Son yıllarda KKTC büyük bir gelişme içerisindedir. Malatyalı birçok öğrenci Kıbrıs'ın çeşitli üniversitelerinde öğrenim alıyorlar. Dolayısıyla böyle bir ziyaretten sonra ilişkilerimizin geliştirilmesi ve daha da ileri götürülmesi için, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC ilişkilerinin daha iyi bir noktaya getirilebilmesi için, böyle ziyaretlerin anlamlı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Nurettin Öndeş de, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Malatyalılarla olan muhabbetiniz ve sevginiz bizi gerçekten son derece etkilemiştir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde sizi ilimize davet ettik. Sizlere de bizleri kırmayarak buralara kadar geldiğiniz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Öte yandan, ziyarette Bakan Tatar Sendika Başkanı Öndeş'e KKTC bayrağı ve bir motif hediye ederken, Öndeş ise konuğuna demiryollarına ait köstekli saat ve plaket takdim etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ersin Tatar Türk İş Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title