Haberler

KKTC'den Erzurum Çıkarması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan beraberlerindeki bürokratlarla birlikte Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın davetlisi olarak Erzurum’a geldiler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan beraberlerindeki bürokratlarla birlikte Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın davetlisi olarak Erzurum'a geldiler. Başkan Orhan, Aziziye Belediyesi'nin KKTC'den kardeşi olan Tatlısu Belediyesi'nin kıymetli başkanı ile birlikte yavru vatan Kıbrıs'ın Milli Eğitim ve Kültür Bakanı'nı ve üst düzey bürokratlarını ilçesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KKTC'den Bakan Berova ve Başkan Orçan'a, Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever, Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ile Bakanlık Görevlisi Arda Mercan eşlik ediyor. Başkan Muhammed Cevdet Orhan'ın misafiri olarak Ilıca Termal Tesisleri'nde konaklayan Bakan Berova ve Başkan Orçan ile beraberlerindeki heyet, Erzurum programlarında il ve ilçe protokolü ile üniversite rektörlerini ziyaret edecekler.

Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan KKTC heyeti, Alaca şehitlerini anma ve 12 Mart Erzurum'un kurtuluş yıldönümü etkinliklerine de katılacaklar. KKTC heyeti Palandöken Kış Turizmi Merkezi'nde de incelemelerde bulunduktan sonra Pazar günü Erzurum'dan ayrılacak.

BAŞKAN ORHAN'A ZİYARET

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, beraberlerindeki bürokratlarla birlikte Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ı makamında ziyaret ettiler. Yavru vatan Kıbrıs'tan gelen heyeti Erzurum'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Orhan, "Kapılarımızın ve yüreğimizin her zaman açık olduğu Kıbrıs'tan sayın bakanımızı, sayın başkanımızı ve bürokratlarını ilimizde ve ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Tatlısu ile kardeş belediye projesi kapsamında ilimize ve ilçemize teşrif eden değerli konuklarımıza hemşehrilerimiz adına hoşgeldiniz diyorum. İlimizin ve ilçemizin tabii ve doğal güzelliklerinin yanında, tarihi ve turistik yerlerini gezdirme imkanı bulacağız. Pazar gününe kadar ilçemizde konaklayacak olan kıymetli konuklarımız umarım ilimizden ve ilçemizden memnuniyetle ayrılırlar." ifadelerini kullandı.

Bakan Berova ve Başkan Orçan da, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'a misafirperverliği için teşekkür ederek, Doğu Anadolu Bölgesi'nin güzide kenti Erzurum'da ve Aziziye'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyarette Bakan Dr. Berova Aziziye Belediyesi şeref defterine duygularını yazdı. Başkan Orhan, konuk bakan ve beraberindeki misafirlerine yöresel ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler takdim ederken, konuklar da beraberinde getirdikleri özel tablolardan Başkan Orhan'a hediye ettiler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Cevdet Orhan Erzurum Aziziye Berova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title