Haberler

KKKA konulu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Güncelleme:

Yozgat Bozok Üniversitesi, Tedbiri Elden Bırakma Keneyi Hafife Alma sloganı ile KKKA konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yozgat Bozok Üniversitesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Tedbiri Elden Bırakma Keneyi Hafife Alma" sloganı ile ' Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'

(KKKA) konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yaz mevsiminde Yozgat ve çevresinde sıkça görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına sebep olan kene ile ilgili Bozok Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Balcı tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sağlık Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevinç Polat, Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, yaptığı açılış konuşmasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın tarihsel gelişimi, ülkemizdeki riskli bölgeler, müdürlük tarafından yürütülen çalışmalar, bilimsel araştırmalar ve korunma yolları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda yaptığı sunular eşliğinde bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Mehmet Balcı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nın ateş, yaygın vücut ağrısı, deri, mukoza ve iç organlarda kanamalar ile seyreden kene kaynaklı viral bir enfeksiyon olduğunu belirterek, dikkate alınmaması durumunda ölüme sebebiyet verebileceğine vurgu yaptı. Yrd. Doç. Dr. Balcı, halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayetlerinden herhangi birinin görülmesi halinde, zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini de belirtti.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının korunma yollarını detaylı olarak anlatan Yrd. Doç. Dr. Balcı, "Vücutta yapışan kene eldiven ya da kene kartı ile, eğer kene kartı yoksa bez veya naylon poşet tutarak çıkarılması gerekir.

Bahar aylarında piknik ya da kır gezintilerinden sonra mutlaka elbise ve vücudun her yerine dikkatlice bakılması vücudun özellikle koltuk altları, kulak arkası, saç dipleri ve kasıkların özellikle kontrol edilmesi çok önemlidir" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozok Üniversitesi Yozgat Kongo Kırım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title