Haberler

KJA: Dokunulmazlıklarıma Dokunma

Güncelleme:

KJA dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki gösterdi ve kadınlar olarak yasama dokunulmazlığını yaşama dokunmanın bir biçimi olarak ele aldıklarını vurguladı.

Mecliste milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına tepki gösteren Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) Urfa bileşenleri Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Zılgıt çeken ve 'jin jiyan azadi' şeklinde Kürtçe sloganlar atan kadınlar adına basın açıklamasını yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Leyla Coşkun, dokunulmazlıkların kaldırılmasını yaşama dokunmanın bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Coşkun, "Bilindiği üzere kararı 2014 yılı Ekim ayında alınan yeni savaş konseptinin sonuçlarını, yaklaşık bir yıldır tüm boyutlarıyla yaşıyoruz. Haziran seçimlerinde Türkiye halklarının barış ve demokrasiden yasa kullandığı tercihle HDP halkların umudu haline gelmiş ve Türkiye'nin demokratikleşmesi adına önemli bir adım atılmıştır. Ancak tek başına iktidar olma ve yasayı değiştirme hayalleri suya düşen saray ve AKP, devreye kovduğa savaş konseptiyle; sokağa çakma yasakları, infazlar, katliamlar, gözaltında işkence, taciz- tecavüz, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla kendini yeniden var etme yolunu tercih etmiştir" dedi.

'HDP VE BDP TASFİYE EDİLMEK İSTENİYOR'
Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) tasfiye edilmek istendiğini kaydetti. Coşkun, "DBP'li belediyeleri kayyum atayarak ele geçirmek isteyen iktidar bir taraftan belediye eş başkanlarını ve meclis üyelerini diğer taraftan parti meclis üyelerini tutuklamakladır. Son olarak BDP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, parti ve halk toplantılarında yaptığı konuşmalardan dolayı hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmıştır. Yine her platformda saldırının hedefi haline getirilen, yöneticileri, parti meclisi üyeleri hukuka aykırı bir şekilde tutuklanan HDP'nin bu defa seçilmişleri, politik faaliyetlerinden dolayı susturulmak, yasama dokunulmazlıkları gasp edilmek isteniyor. 'Dokunulmazlıkların kaldırılması adı altında, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü için her alanda mücadele eden partimiz ve seçilmişlerimizin meclisten tasfiye edilmek istenmesi il darbe süreci tırmandırılmaktadır. HDP ile siyaset alanında baş edemeyenler zor kullanarak ellerindeki baskı aygıtlarını ve meclisteki sayısal çoğunluklarını kullanarak partimizi susturmaya çalışmaktadırlar" dedi.

'KADINLAR HEDEF ALINMIŞTIR'
"Bu anlamda AKP hükümeti evde sokakta, okulda, işyerinde uyguladığı şiddet politikalarını meclise kadar taşımıştır" diyen Coşkun sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle kadın vekiller hedef alınarak hemen her gün cinsiyetçi söylemin ve erkek egemen anlayışın boy gösterdiği mecliste kadınların iradesinin ve sözünün yansımadığı bir siyasi ortam oluşturulmaya çalışılmaktadır. Dokunulmazlıkları kaldırmaya çalışan AKP, aynı zamanda kadın hareketinin tarihsel kazanımlarını ve özgür kadın mücadelesini tasfiye etmeyi amaçlamaktadır. Cinsiyetçi, milliyetçi, dinci ve mezhepçi politikalarla darbe sürecini derinleştirirken erkek egemen zihniyetin binlerce yıldır kadına karşı geliştirdiği her türlü tahakküm, hukuksuzluk ve saldırı biçimini devreye koymuştur.
Biz kadınlar yasama dokunulmazlığını yaşama dokunmanın bir biçimi olarak ele alıyoruz. Bu bağlamda her koşulda ve yaşamın her alanında kadınların siyasi iradesini ve temsiliyetini kararlılıkla savunacağımızı, tüm bu saldırılara karşı direnişe öncülük ederek ve ortak mücadeleyi büyüterek bu karanlık zihniyetin politikalarını boşa çıkaracağımızı bir kez daha vurguluyoruz." Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Politika Güncel Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title