Haberler

Ahmet Türk: Bir Alacak Verecek Meselesi Değil

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı Asi'ye yönelik saldırıya ilişkin, "Bir alacak verecek meselesi değildir." dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'ye yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bir alacak verecek meselesi değildir. Bundan eminiz. Bu konuda hiçbir kuşkumuz yok. Olayın bütün detaylarıyla araştırılması ve incelenmesini istiyoruz" dedi.

Türk, BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz ve belediye çalışanları ile Kızıltepe Belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Asi'ye yönelik saldırıyı kınadı.

Halkın demokratik ve özgür geleceği için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Türk, "Bu çalışmaları sürdürürken, zaman zaman olumsuz olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Kızıltepe Belediye eşbaşkanımız İsmail Asi böyle bir saldırıya maruz kaldı. Ben de bu saldırıyı nefretle kınıyor, lanetliyorum" diye konuştu.

"Elbette ki bu siyasi parti Kürt halkının özgür geleceğini oluşturmaya yönelik çalışmalarını yapacak. Ancak bunu anlamayan bazı kesimler gerçekten partimize karşı asla ve asla kullanmayacağı yöntemlerle yaklaşmak istiyor. Tabi ki partimiz bu anlayışı da mahkum edecek, buna yürekten inanıyorum" diyen Türk, şunları kaydetti:

"Olay bir alacak verecek meselesi değildir. Bundan eminiz. Bu konuda hiçbir kuşkumuz yok. Olayın bütün detaylarıyla araştırılması ve incelenmesini istiyoruz. Tabi ki bizim meselemiz sorunları kendi anlayışımız içinde çözmektir. Siyasetimizin bize emrettiği de budur. Bu nedenle bu konuyu ciddi şekilde araştırıyoruz. Araştırmalarımızın sonunda elbette ki kamuoyu her türlü bilgiye sahip olacaktır. Ancak zaman zaman fısıltı şeklinde yaygınlaşan haberler doğru değildir. Daha önce Artuklu Belediye Başkanımız Emin Irmak da saldırıya maruz kalmıştı. Herkesin, belediyelerimize, başkanlarımıza, meclis üyelerimize saldırmanın kolay olmadığını görmesi lazım. Halka herşeyini vermiş, halkın özgür geleceği için çabalayan insanları hedef haline getirmek, onları hedef seçmek gerçekten ne ahlaki ne de etiktir."

Makamında uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanan Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi,  Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından dün akşam taburcu olmuştu. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Ferhan Türk Ahmet Türk Kaymaz Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

kızıltepelibrm_4921@hotmail.com:

ahmet türk dogru konuşmuyor ismail asi kızıltepede ne kadar esnaf varsa hepsine borçludur bdp li oldugu için korkudan kimse ondan istemiyordu ..keşke esnafların tümü dogru konuşsaydı

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title