Haberler

Kızıldağ Semt Polikliniği Açıldı

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası’nda, yaz boyunca yaylacılara sağlık hizmeti verecek semt polikliniği açıldı.

Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası'nda, yaz boyunca yaylacılara sağlık hizmeti verecek semt polikliniği açıldı.

Yaz nüfusu yaklaşık 40 bini bulan Kızıldağ Yaylası'nda, yaylacıların sağlık hizmetinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla eski sağlık ocağı binası semt polikliniği olarak düzenlendi. Uzman ve pratisyen doktorların Mayıs ayından Ekim ayına kadar hizmet vereceği semt polikliniği, Karaisalı Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak çalışacak.

Adana Valisi Mustafa Büyük, açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşın ihtiyacı her konuyu çözme noktasında el birliğiyle çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'nin, dünyanın neresinde mazlum ve garip bir insan varsa onlara ulaşmaya çalışan büyük bir devlet olduğunu ifade eden Büyük, "Aynı zamanda Türkiye'nin en uç noktasına kadar kendi vatandaşına ulaşmaya çalışan büyük bir devlet. Bunun mutluluğu, huzuru içerisinde bugün buralarda güzel bir hizmetin açılışına şahitlik ediyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren burada yoğun bir nüfusu göreceğiz. Geçen yıl ben buradaki canlılığı ve hareketliliği gördüm. Semt polikliniği ile çok önemli hizmetleri karşılamış olacağız. Vatandaşlarımızın huzuru, rahatlığı ve mutluluğu için el birliğiyle çalışmaya devam ettiğimiz sürece huzurumuzun, mutluluğumuzun artacağına inanıyorum. Sizler her şeye layıksınız. Elimizden geldiğince bu hizmetleri sizlere ulaştırmaya gayret edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kızıldağlılara hayırlı olsun" dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, sağlığın, hükümetin en fazla önemsediği alanların başında geldiğini dile getirerek, "En başarılı olduğumuz alanların da başında geliyor. Sayın Başbakanımız, şu anki Cumhurbaşkanımız bize hep 'sağlık alanında vatandaşın sağlık hizmetlerine erişiminde her türlü engeli kaldırın' talimatı verdi. Hamdolsun geldiğimiz nokta itibariyle vatandaşımızın sağlık hizmetine, ilaca, doktora erişimindeki her türlü engeli aştığımızı görüyorum" diye konuştu.

Devlet Kızıldağ'a semt polikliniği kurabiliyorsa, bunun devletin ve hükümetin Karaisalı'ya verdiği önemi ve devletin gücünü gösterdiğini vurgulayan Ünüvar, şunları söyledi:

"Devletimiz güçlendikçe her alanda hizmeti vatandaşımızın ayağına götürüyor. Ben de sağlıkçı bir milletvekili olarak Adana'ya sağlık hizmetleri alanında sürekli çalıştım, çabaladım. Allah'a hamdolsun ki 8 yıllık zaman zarfında Karaisalı başta olmak üzere bütün ilçelerimizin sağlık alanında kat be kat ileriye gittiğini görüyoruz. Karaisalı'da 25 yataklı hastanemiz var, 5 yıldızlı otel konforunda. Lüks odaları var, mükemmel doktor ve hemşireleri ve diğer sağlık çalışanlarıyla çok güzel bir hizmet sunuyor. Ama biz bunu yeterli görmedik, orada bir fizik tedavi ünitesi de kurma kararı aldık. Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'yle birlikte orada fizik tedavi hizmeti vermeye başladık. Ama diğer eksik gördüğümüz alanlarda da Adana merkezden doktorlarımız geliyor, sağlık hizmeti veriyorlar. Sadece Karaisalı'ya mı hizmet ediyoruz? Hayır. Çok şükür Adana'nın her yerinde hizmetlerimiz var."

Adana'ya sağlık alanında yapılan hizmetleri sıralayan Ünüvar, "Feke'de 20 yataklı hastanemiz bitti. Saimbeyli'de 20 yataklı hastanemiz yüzde 50'si bitti, inşallah bu yıl içerisinde bitireceğiz. Aladağ'a 20 yataklı bir hastane yaptırıyoruz. Şu anda inşaat devam ediyor. Ceyhan'a 200 yataklı bir hastane yapıyoruz, yüzde 50'si bitti, mükemmel bir bölge hastanesi olacak. Kozan'a 200 yataklı bir hastane yapıyoruz, yüzde 90'ı bitti. İnşallah bu yıl içerisinde hizmete açacağız. Kozan da çok güzel bir bölge hastanesine kavuşmuş olacak. İmamoğlu'na 35 yataklı bir ek bina yapıyoruz. Adana merkeze ağız ve diş sağlığı hastanesi yapıyoruz, yakında bitecek. Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin yanına 250 yataklı yeni bir hastane yapıyoruz, orası da yakında bitecek. Tabi en önemli ve en görkemli hizmet alanımız Adana Şehir Hastanesi. Bin 550 yataklı devasa, 6 hastaneden oluşan 1 milyar TL'lik bir yatırım. Gerçekten bu hastane bittiği zaman 'bölgenin sağlık lideri Adana' ifadesini perçinlemiş olacak. Ama sadece sağlık mı? Orada 5 bin civarında istihdam da olacak" dedi.

Bu hizmetlerin burada kalmayacağını, yeni hizmetlerin de geleceğini belirten Ünüvar, "Diş ünitesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah Kızıldağ Semt Polikliniği'nde diş hizmeti vereceğiz. Futbol sahasının orada bir de helikopter pisti hazırlanıyor, acil bir durum olduğunda Adana'dan helikopter gelerek 15 dakikada vatandaşımızı Adana'daki hastanelere götürecek. Bütün bunlar gayretle oluyor, bütün bunlar destekle oluyor. O yüzden bizler vatandaşımıza hizmet için durmadan çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ünüvar, vatandaşların talebi üzerine Kızıldağ'a bir de seyyar jandarma karakolu kurularak, güvenlik probleminin çözüleceğini ifade etti.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise, yaz aylarını Kızıldağ Yaylası'nda geçiren vatandaşların, artık basit bir müdahale için 30 kilometre ötedeki Karaisalı'ya gitmek zorunda kalmayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Vali Mustafa Büyük, Milletvekili Necdet Ünüvar, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Kürşat Arıkan birlikte açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra semt polikliniğini gezen Vali Büyük ve Milletvekili Ünüvar, tansiyonlarını ölçtürdü.

Kızıldağlılar, program sonunda, açılış için yaylaya gelen misafirlere Yörük çadırında sıkma ve yayık ayranı ikram etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyük Necdet Ünüvar Karaisalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title