Haberler

Kitap Kurtları Kayseri'de Buluşuyor

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla ilköğretim ve liseler arası "Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması"nın bu yıl dördüncüsü yapılacak.

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla ilköğretim ve liseler arası "Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması"nın bu yıl dördüncüsü yapılacak. Yarışmada dereceye girecek okul, öğrenci ve öğretmenlerine toplam 22 bin liralık ödül verilecek.

Kitap okumaya ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, özgüven duygusunu geliştirmek ve okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla gerçekleştirilecek yarışma, ilköğretim ve liseler arası olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak.

Türkiye'de kitap okumayla ilgili en büyük organizasyon olan "Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması"na başvuru süresi 6 Nisan 2012 Cuma günü mesai bitiminde sona eriyor. Yarışma ise 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Kayseri Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri sınav salonlarında yapılacak. İlköğretim 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile lise 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmada öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve liselere yönelik belirlenen "100 Temel Eser" listesinde yer alan 10'ar eserden sorumlu olacak.

Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri edebiyat dersi öğretmenlerince hazırlanacak sınavda, öğrencilere çoktan seçmeli 100 soru yöneltilecek ve çözmeleri için 120 dakika süre tanınacak. Bir okulun en fazla iki öğrenciyle katılabileceği 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve koordinatör öğretmenlerine toplam 22 bin lira para ödülü ve diğer hediyeler verilecek.

Yarışmanın başvuruları internet üzerinden www.kilicaslan.k12.tr adresinden yapılabiliyor.

100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması ile ilgili bilgi veren Özel Kılıçaslan Eğitim Kurumlar Genel Müdürü Ali Köksal, "Yarışmamıza ilgi her yıl artarak devam ediyor, geçen yıl 72 ilden 839 okulun bin 653 öğrencisiyle katıldığı Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması'nın bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz. Amacımız Türkiye Okuyor Kampanyasına destek vererek geleceğimizin şekillenmesine katkı sağlamaktır" dedi.

Genel Müdür Köksal, bugüne kadar 5 binden fazla öğrencinin 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasına katılmak için Kayseri'ye geldiğinin de altını çizdi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ali Köksal Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title