Haberler

Kitabını Alan Parka Koştu

Kitabını alan parka koştu Diyarbakır'da 'Okuma Şenliği' düzenlendi Etkinliğe, 7'den 70'e yüzlerce kişi katıldıDİYARBAKIR - Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Anıt Park'ta okuma şenliği düzenlendi.

Kitabını alan parka koştu

Diyarbakır'da 'Okuma Şenliği' düzenlendi

Etkinliğe, 7'den 70'e yüzlerce kişi katıldı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Anıt Park'ta okuma şenliği düzenlendi. "Kitabını al meydana gel" sloganıyla yapılan etkinliğe, 7'den 70'e yüzlerce kişi katılırken, minik öğrenciler arkadaşlarına kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında tüm Türkiye ile birlikte her yıl kentin ayrı bir yerinde gerçekleştirilen okuma şenliği, bu yıl Yenişehir ilçesinde bulunan Anıt Park'ta gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe gencinden yaşlısına her yaştan kitapseverin yanı sıra birçok okuldan yüzlerce öğrenci katıldı. "Kitabını al meydana gel" sloganıyla düzenlenen okuma etkinliğinin yapıldığı alanın çevresine üzerinde "Okumak özgürlüktür", "İlk emir 'Oku'" yazılı pankartlar asıldı.

"6 yıldır düzenli olarak yapılıyor"

Etkinliğe ilişkin bilgiler aktaran İl Kütüphane Müdürü Ahmet Özbek, etkinliğini tüm Türkiye'deki illerde aynı anda başladığını kaydetti. Özbek, "Son 6 yıldır Kütüphane Haftası'nın Çarşamba günü tüm Türkiye ile aynı anda saat 12.30 ile 13.00 arasında kitaba, kütüphaneye, okumaya dikkat çekmek için, farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen bir etkinlik. Artık gelenekselleşmiş diyebileceğimiz, altıncısını yapıyoruz çünkü 2012 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Daha önce Ongözlü Köprü'de, İçkale'de gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik. Bu yıl da burada yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledik bu yılki etkinliğimizi. Kütüphane Haftası etkinliklerimiz bundan sonra kütüphanemizdeki farklı etkinliklerle devam edecek. Kitaba, okumaya dikkat çekme ve farkındalık yaratma etkinliğidir. Tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştiriliyor. Bizim için özel kılan, önemli kılan bu ve altı yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen bir etkinlik. Şuna burada 700-800 katılımcı var. Tamamı çocuk değil tabi yetişkinler de aramızdalar, öğrenciler de var. Seneye çok daha geniş katılımlı kutlama planlıyoruz" dedi.

"Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum"

Etkinliğe katılan 6'ncı sınıf öğrencisi Edip Öncü, kitap okumayı çok sevdiğini, arkadaşlarının da boş zamanlarında kitap okuması tavsiyesinde bulundu. Öncü, şunları söyledi:

"İlk defa katıldım etkinliğe, çok beğendim. Buradaki arkadaşlarımla birlikte burada kitap okumak çok eğlenceli gerçekten. Saftirik kitabını okuyorum. Çok eğlenceli, maceralı bir kitap. Her kitap ayrı bir dünya, her kitap ayrı bir hayat. Kitap okumayı seviyorum. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum."

Etkinliğe katılan 5'inci sınıf öğrencisi Dilan Doğan da etkinliği sevdiğini kaydetti. Doğan, "Kitap okumak çok eğlenceli. Yaşıtlarım, arkadaşlarım da böyle bir etkinliğe katılırsa çok güzel olur" diye konuştu.

(EEI-MP-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kütüphane Haftası Diyarbakır Yenişehir Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title