Haberler

Kit Komisyonu Başkanı Kinay Açıklaması

"Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü, Kütahya için en önemli sektörlerin başında gelmektedir.

TBMM Kamu iktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, gıda, tarım ve hayvancılığın ilin en önemli sektörlerinden olduğunu ve ilde yıllar sonra tarıma yatırım yapılmaya başlandığını bildirdi.

Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya'da tarıma ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

Özellikle, Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) bu noktada çok büyük destekleri olduğunun altını çizen Kinay, şunları kaydetti:

"Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü, Kütahya için en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Kütahya'nın yıllar sonra tarıma yatırım yapmaya başladığını görüyoruz. Bu yatırımlar TKDK'nın hibe destekleriyle çığ gibi büyüyor. Bu noktada büyük bir özveriyle çalışan TKDK Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak'ı, tüm personelini ve bu olanaklara ilgi gösteren tüm yatırımcıları tebrik ediyorum. Kütahya TKDK tarafından 11. çağrı proje incelemeleri sonucunda, şimdiye kadar 237 projeyle sözleşme imzalamış olup bunların yatırımları devam etmektedir.  Bu 237 projenin toplam yatırım tutarı, 40 milyon 924 bin 513 lira ve hibe verilecek miktarı ise 21 milyon 543 bin 461 liradır. Ayrıca, 11. çağrıda incelenmesine devam edilen tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği projelerinin, temmuz sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır." - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Fehmi Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title