Haberler

Kışanak: Dış Güçler Mazeret Gösterilmesin

Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Ülkede Yaşanan Bazı Sorunlara İlişkin 'Dış Güçlerin' Mazeret Olarak Gösterildiğini Savunarak, 'Yıllardır İktidarlar 'Dış Güçler Masalı' Anlatarak Kendi Çözümsüzlük Siyasetlerine Mazeret Ürettiler. AKP'nin de Buna Tevessül Etmesini Tavsiye Etmeyiz' Dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ülkede yaşanan bazı sorunlara ilişkin 'dış güçlerin' mazeret olarak gösterildiğini savunarak, ''Yıllardır iktidarlar 'dış güçler masalı' anlatarak kendi çözümsüzlük siyasetlerine mazeret ürettiler. AKP'nin de buna tevessül etmesini tavsiye etmeyiz'' dedi.

Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin kör bir savaşın içine sürüklendiği'' görüşünü savunarak, hemen harekete geçilmemesi halinde 1990'lı yıllardaki gibi içinden çıkılmaz çatışma sürecinin kaçınılmaz olacağını kaydetti.

Çözme iradesini gösterecek devlet yaklaşımı ortaya çıkması halinde Kürt sorunun çözülemeyecek bir sorun olmadığını belirten Kışanak, şunları söyledi:

''Sayın Başbakan, yaşanan bu acı kayıpların sorumluluğundan kaçınmak için çeşit çeşit senaryolar üretiyor. 'Ne zaman Türkiye ayakları üzerinde dursa dış güçler bunu engellemek için harekete geçmektedir' diyor. Dış güçleri adres göstermek bu ülkede bir tekerleme haline dönüştü. Bu sorunun yaşandığı günden bu yana kim kaçmak için bir liman arasa, 'dış güçler bu işi kışkırtıyor, birileri taşeronluk yapıyor' gibi bir söylemin arkasına sığınıyor.

Bu söylem hedef şaşırtan, sorunun üzerini örtmeye, kendi sorumluluklarını dikkatten kaçırmaya çalışan bir söylemdir. Yıllardır iktidarlar 'dış güçler masalı' anlatarak kendi çözümsüzlük siyasetlerine mazeret ürettiler. Bugün aynı yola AKP hükümetinin de tevessül etmesini hiç tavsiye etmeyiz. O dış güçler dediğiniz devletlerle askeri anlaşmalar yaparak bu çatışmaları derinleştiren bizzat bu hükümetler değil mi?

Çıkıp Türkiye dimdik şunu söylesin dünyaya: 'Ben kendi yurttaşlarımla artık savaşmayacağım. Ben kendi yurttaşlarımla barış içinde yaşamanın yollarını arıyorum. Çekin elinizi üzerimizden.' Bunu diyecek bir iktidara ihtiyaç var, taşeron edebiyatı yapan iktidara değil.''

-''ÇATIŞMALARIN NEDENİ, AÇILIM YAPILAMAMASI''-

Son günlerde sık sık ''kökünü kazımak'', ''yok edinceye kadar savaşmak'' gibi söylemlerin dillerden düşmediğini ifade eden Kışanak, ''Tehdit intikam ve imha dilini kullananların sayısının her geçen gün arttığını ancak bu dilin Türkiye'yi nereye getirdiğini de herkesin gördüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, demokratik açılım için bedel ödemek bir yana, açılım isteyenlere bedel ödeten bir yaklaşım içinde olduğunu savunan Kışanak, çatışmaların yeniden başlamasının nedeninin de açılım yapılması değil, açılım yapılamaması olduğunu öne sürdü.

''Partilerine yönelik siyasi bir darbe yürütüldüğünü'', DTP'nin de yalnızca ''düşüncesi nedeniyle kapatıldığını'' öne süren Kışanak, ''Bu ülkede eğer düşünce özgürlüğünü mahkum eden bir yaklaşımı bize açılım diye yutturmaya kalkışırsanız, biz de bunun karşısında direniriz'' dedi.

Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içindeki 10 kişinin tutuklanmasına da değinen Kışanak, ''Orada tutuklanan aslında barış ve çözüm umududur. Öyle görünüyor ki AKP Hükümeti polis akademisinde başlattığı açılım sürecini adliye koridorlarında barış gruplarını tutuklayarak sonlandırmak istemiştir. Öyle görünüyor ki Türkiye'nin modeli dağdakini öldürmek ovadakini de cezaevine tıkmak modeli'' diye konuştu.

-''KILIÇDAROĞLU SÖYLEMİNİN ARKASINDA DURSUN'-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''kan, kanla yıkanmaz'' ifadesini doğru bulduklarını, kendilerinin de bu fikirde olduklarını belirten Kışanak, ''Sayın Kılıçdaroğlu bu söyleminin arkasında dursun. Öylesine söylenmiş bir söz olarak kalmasını istemiyoruz. Bu sözün anamuhalefet partisinin politikası olmasını istiyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title