Haberler

Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni

Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'ndaki 250 kısa dönem asker, yemin etti İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Özkara: "Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir"

Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'ndaki 250 kısa dönem asker törenle yemin etti.

Törene, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, 4. Kara Hava Alay Komutanı Kara Pilot Albay Ali Rıza Şener, Çekmeköy Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Hasan Kaymaz, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve yemin eden askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende, sancak ve tören geçişi yapıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, askerlerin, şanlı bayrağın gölgesinde, ailelerinin huzurunda, silah arkadaşlarıyla omuz omuza vererek, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatlarını feda eyleyeceklerine namus ve şerefleri üzerine ant içeceklerini ve mukaddes vatan hizmeti nöbetini devralacaklarını söyledi.

Kurmay Albay Sercan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İçeceğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün ve emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensubiyetinizin kabul belgesidir. Yemininizin teminatı şerefiniz, bedeli de gerektiğinde vatan uğrunda gözünüzü kırpmadan canınızı seve seve feda etmektir. Bundan sonra alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınızdan, doğruluk, dürüstlük, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç şüphem yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir."

Konuşmanın ardından 250 er, masa üzerinde bulunan bayrak ve silahların üzerilerine ellerini koyarak yemin etti.

Yemin törenin ardından kısa dönem erler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından, Jandarma Bölge Komutanı Ali Özkara ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bir aylık eğitim sürelerince eğitim, spor ve atışta birinci olan kısa dönem erlere başarı belgesi ve ödül verdi. Yemin töreni, tören geçişinin ardından sona erdi.

"Bedelliyi tercih etmedim"

Kısa dönem askerler arasında bedelli için yaşları tuttuğu ve imkanları olduğu halde askerlik yapmak isteyenlerin de bulunduğu belirtildi.

Yemin eden askerlerden 31 yaşındaki Soner Ilgaz, "Bedelliye yaşım tutuyordu. Şartlarım ve imkanlarım da el veriyordu ama ben tercih etmedim. Ben küçüklüğümden beri hep asker olmayı istiyordum. Hep babalarımız, abilerimiz askerlik anılarını anlatıyordu. Benim de anım olsun, o askerlik duygularını, o arkadaşlığı, o heyecanı ve o vatan hizmetini yaşamak istiyordum. Bu üniformayı giymeyi çok istiyordum. Onun için bedelli askerliği tercih etmedim ve askere geldim" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ali Özkara İstanbul Çekmeköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title