Haberler

Kırşehir'de Hıdırellez Kutlamaları

Kırşehir'de davul ve zurna ile başlayan kutlamalarda öğrenciler arasında yarışmalar yapıldı.

Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuklarına inanılan Hıdırellez, Kırşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İkiz Arası Kent Park'da yapılan etkinliklerde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur, dünya tarihinin en eski mevsimlik bayramlarından olan Hıdırellez'in katılan herkese teşekkür etti.

Hıdırellezin bolluk ve bereket getirdiğini belirten Temur, şunları söyledi:

" Yaz mevsiminin başlangıcı olan, doğanın canlanmasını simgeleyen doğa sevgisi ve hoşgörüyü pekiştiren Hıdırellez bolluk ve bereketin gelmesi için tüm Türk dünyasında ve Balkanlarda, Ortadoğu'da kutlanmaktadır. Hıdırellez bizim kültürümüzde Hızır ile İlyas peygamberin yer yüzünde buluştukları gün olarak kutlanmaktadır."

Daha sonra Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu tarafından Neşet Ertaş parçaları seslendirildi. Öğrenciler arasında yumurta taşıma, çuvalla yürüme ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Halk oyunları topluluğu tarafından Karadeniz yörelerine ait dans gösterilerileri ile devam eden program, protokol üyelerinin yumurta tokuşturmasıyla son buldu. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Hıdırellez Kırşehir Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title