Haberler

Kırkpınar Haftası Sessiz Başladı

Geleneksel 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası Kortej Yürüyüşü ile Başladı.

Geleneksel 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası kortej yürüyüşü ile başladı.

Belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi bando eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 2'si Edirneli 11 askerin şehit düşmesi nedeniyle bügünkü Ziynet Sali konseri iptal edilirken, belediye bandosu sadece askeri marşlar çaldı.

Edirne Belediye Başkanlığı önündeki kortej yürüyüşüne Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 649'nci Kırkpınar ağası Seyfettin Selim, daire müdürleri, Gürcistan, Bulgaristan ve bir çok şehirden gösteri ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık ilk önce saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra Vali Büyük, Başkan Sedefçi ve Kırkpınar Ağası Selim hep birlikte anıta çelenk sundu. Atatürk Anıtı önündeki programın ardından kortej beraberindekilerle birlikte bando eşliğinde Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü. Törene katılanlar ise terörü lanetlemek için yakalarına siyah kurdele taktılar.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 2'si Edirneli 11 asker için Türkiye'nin yas tuttuğunu söyledi. Kırkpınar açılış törenlerindeki kutlamaların iptal edilediğini belirten Sedefçi, "Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek. 2'si Edirneli 11 vatan evladımızı bu topraklar için şehit verdik. Bugün çok mutlu bir gün olabilirdi, sizlere yapılacak ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verecktim ama şehitlerimiz var kutlama programlarımızı da iptal ettik" dedi.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim şehit ailelerine başsağlığı dilerek "Türkiye çok şehit verdi ama yıkılmadı. Türkiye'yi yıkmaya kimsenin gücü yetmecek. Çok üzgünüz ülke olarak yastayız.Kırkpınar'ın da hayırlı geçmesini diliyorum." dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı, şehit olan askerler için 21-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın bugünkü açılışında yapılacak olan gösteri, eğlence ve Ziynet Sali konseri iptal edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

title