Haberler

Kırkpınar'a Büyük İlgi

Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü organizasyonuyla İstanbul ve Ankara’da bulunan yabancı basın temsilcilerinin Edirne ziyareti başladı.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü organizasyonuyla İstanbul ve Ankara'da bulunan yabancı basın temsilcilerinin Edirne ziyareti başladı.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri özelinde düzenlenen Edirne gezisine İran, Çin, Avusturya, Almanya ve Azerbaycan'ın önde gelen basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Katılımcıların Edirne Gezisi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaretle başladı. Görüşmede gazetecilere Edirne'nin tarihi, sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, basın yayın temsilcilerini Edirne'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Meriç Nehri kıyısında yenilen öğle yemeğinin ardından Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde devam eden müsabakalar ilgiyle izlendi.

654.Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile de röportaj yapan gazeteciler, Kırkpınar'ın tarihi, Ağalık İhalesi ve müsabakalar hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin, "Bölgemizin değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak amacıyla farklı paydaşlarla işbirliği yapıyoruz. Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü ile de bu amacımıza hizmet edecek bir protokol imzaladık. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da temsilciliği bulunan yabancı basın yayın kuruluşlarını Kırkpınar ve Edirne'mizi tanıtmak amacıyla buraya davet ettik. İki gün sürecek Edirne Gezisi'nin Kırkpınar Güreşleriyle birlikte Edirne'nin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin uluslararası tanıtımına büyük bir katkı sunmasını temenni ediyorum" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Kırkpınar İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title