Haberler

Kırklarelidetay Chp Lideri Kılıçdaroğlu Kıklareli´De Halka Seslendi Chp Lideri Kılıçdaroğlu Kıklareli´De Halka Seslendi

"başbakan Bölücülük Yapıyor"

"BAŞBAKAN BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR"

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı 'bölücülük' yapmakla suçlayarak, "Bölüyorlar her şeyi yapıyorlar. Bölmek için eline pargel cetvel almış insanların kafatasını ölçüyor. Bu kafa 21 yüzyılda Türkiye'yi yönetiyor. Onun için diyoruz yargıyı siyasallaştırmayın, bu Anayasa toplum hayır getirmez, toplumu böler adalet duygusunu zedeler, bu Anayasa kabul edilirse bir gün bakarsınız sabahın beşinde gelirler eviniz basıp size alıp götürürler. Neye topluma baskı yapıyorlar. Kendi dedikleri olsun diye' dedi.

İstanbul'dan karayolu ile Kırklareli'ne gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TEM otoyulu Babaeski gişelerinde partililer tarafından karşılandı. Partiye ait seçim otobüsünün ön camından halkı selamlayarak şehri giren CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisine mensup Kırklareli Belediyesi tarafından yaptırılan parkın açılışını yaptı. Daha sonra Dingiloğlu Meydanı'na gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu burada Trakya'dan toplanan yaklaşık 7 bin kişiye seslendi. Beraberinde gelenlerin halka tanıtılması sırasında en büyük ilgisi Genel Sekreter Önder Sav gördü.

Miting alanını dolduran Trakyalılar ellerinde, 'Siyasal Anayasa'ya hayır', 'AK'nın sivil darbesi'ne hayır, '12 Eylüllerin hesabını bozacağız', 'ANAyasaNI alda git', 'Cumhuriyete meydan okuyan zihniyetin Anayasa'sına hayır' pankartları ile karşıladılar. Çoşkulu kalabalık Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını sık sık, 'Halkçı Kemal', 'Başbakan Kemal', 'Güt gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek', Kalpazan Recep' sloganları ile kestiler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine gösterilen yoğun ilgi üzerine konuşmasına, 'Bende aranızda insan Kemal olarak' buluyoruz diyerek başladığını sözlerine, ''Recep Bey'in ezberini bozduk inşallah seçimlerde düzenini de bozacağız. İnsanlıktan anlıyorsa Recep Bey, insanları hor görmekten vazgeçsin. Çiftçiye ne diyordu, al ananı git diyordu. Sonra ne diyordu ,efendim daha ağırını söyleyeceğim ama terbiyem müsaade etmiyor. Sevsinler senin terbiyeni, terbiyen buysa" dedi.

Bu ülkede üreten, sabahın köründe tarla giden, alın teri veren çiftçi Başbakanı bulmuşken derdimi anlamaya çalıştığını anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başbakan külhanbeyi tavrı ile al ananı git diyor. Kırklareli'den Trakya söylüyorum. 12 Eylül sandığa gidip anamızı babamızı kardeşimizi, komşumuzu alacağız Recep Beye hak ettiği cevabı vereceğiz. Onlar ülkenin rantını paylaşıp besleniyorlar. Sorunlar sizde, rant onlarda. Sorunlar sizde, onlar köşeyi döndü. Buna izin vermeyeceğiz. Biz efsane liderimiz Ecevit'in dediği gibi ne ezilen, ne ezen, insanca hakça bir düzen istiyoruz."diye konuştu.

Mitinge katılanların 'AKP halka hesap verecek' şeklinde sloğan atması üzerine ise CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Elbette hesap verecek, hesabını soracağız kul hakkını, yetim hakkı yemek ayıp değil mi, kimse sana bir şey demiyecek kalkacak sonra milletin önünde efeleneceksin. Yedirmezler Recep Bey dokunulmazlığı kaldıracağız sende hesap vereceksin. Benim ağrıma giden söz dokunulmazlığı kaldıracağız diyor meydanda söz veriyor. AKP 8 senedir iktidarda niye kaldırmıyorsun. Yiğit olan adam sözünde durur, adam gibi adamsan dokunulmazlığı anayasaya koy. Bizde Recep Bey yiğit adam verdiği sözün arkasında durdu deyip alkışlayalım,. Yiğit adam demiyorum adam gibi adam demiyoruz sözünün arkasında durmayan adam diyoruz."dedi.

Miting alanından yükselen, 'Kalpazan Recep' sloganı üzerine ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Şimdi Anayasa değişikliği gelecek 12 Eylül'de. Maddelerden birisi de ekonomik ve sosyal konsey, bunun yasası var. Buna göre başkan üç ayda bir toplanması lazım. Ama üç ay geçti, 6 ay geçti, 1 yıl, 2 yıl geçti, 3 yıla yaklaştı. Ekonomik sosyal konsey toplanmadı. Anayasa koyup sonra mı toplayacaksın. Anayasa mı engel toplanmaya. Yasayı uygulamayan adam Anayasayı mı uygular. Bunların gerçek yüzü bu milleti kandıracaklar. Kafanın değişmesi lazım, önce yasa değil kafa değişmesi lazım. Halk için çalış halk için üret halk için çabala' ifadelerini kullandı.

RECEP BEYİ KURTARMA DEĞİŞİKLİĞİ

Kırklareli Dingiloğlu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 7 bin kişiye konuşan Kılıçdaroğlu, 'Halkçı Kemal' diye slogan atılması üzerine; ''Size bir şey soruyorum, bu anayasa paketi çiftçiler için bir şey getiriyor mu, emekliler, esnaf sanayici, sanatçılar için, bu Anayasa değişikliği neler geliyor. Recep Bey'i kurtarmak için geliyor. O yüzden diyoruz Evet derseniz Recep Bey'i kurtaracak, Hayır derseniz demokrasi kurtulacak. Sokak sokak geziyorlar, aman evet deyin diye baskı kuruyorlar. Neden evet diyelim ne getiriyor bana, hangi demokrasiyi getiriyor' dedi.

Miting alanda toplananlara, 'Size soruyorum, cep telefonlarınız dinleniyor diye bir hisse kapılıyor munuz' diye başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Recep Bey düzeninde telefonlar dinleniyor, insanlara baskı yapılıyor, Recep Bey düzeninde insanlar aç kalır, yoksulluk kurumsallaşır, herkes yoksullaşır. Recep Beyler zenginleşir. Denizli'ye gidip bende sizden birisiyim diyor. Sokak aralarında su, simit çay sattım diyor. Onlar sosyetik anlamaz diyor. Kim sosyete onları bilmiyoruz. Recep Bey'i soruyorum çay satarak simit satarak su satarak dolar milyoneri olan bir başbakan dünyada nerede var. Recep Bey geçmişte su satmış bu ayıp değil alın teri ile kazanılan her kuruşa saygı gösteririz. Ama köşeyi dönersen din aman dersen sonra karşına çıkarız. Bu düzeni bozmak için tek çare sizlersiniz. Sizi inanıyor güveniyor, sizinle beraber yürümek istiyorum. Halkın iktidarını kurmak istiyorum. Vatandaş mutlu değil, Çiftçi, emekli, üreticisi, alın teri ile çalışan bir şeyler kazanmak isteyen mutlu değil. Mutlu olmayan bir toplumda önüne Anayasa değişikliği geldi. Alın terini alamayan, çocuğu askerden gelmiş işsiz sen getirip bunlara Anayasa getiriyorsun. Buna izin verecek misiniz. Vermeyin çünkü birilerinin verecek hesabı var'

YARGI SIYASALLAŞACAK

Yargının siyasallaşmaması gerektiğini bunun geçmişte örnekleri olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ô27 Mayıs'ta Menderes ve arkadaşları asıldı , 1970 yılında Deniz Gezmiş, arkadaşları, 1980'de 16 yaşında çocuğun yaşını büyütüp idam ettiler. Siyasi mahkemelerden topluma hayır gelmez. O gün için birileri alkışlar, sonra haksızlıkları görürüz. Onun için yargı siyasallaşmanın izin vermememiz lazım. Hakim koltuğunda otururken arkasında Adalet mülkün temelidir yazar, oradaki mülk Recep Beyin mülkü değil, oradaki mülk devlet demektir adalet devlet demettir.Siz adaleti siyasallaştırsanız devletin tuzu korkar tuz kokarsa olmaz' dedi.

Başbakan Erdoğan'ı 'bölücülük' yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, ''Zaten bölüyorlar her şeyi yapıyorlar. Bölmek için eline pargel cetvel almış insanların kafatasını ölçüyor. Bu kafa 21 yüzyılda Türkiye'yi yönetiyor. Onun için diyoruz yargıyı siyasallaştırmayın, bu Anayasa toplum hayır getirmez, toplumu böler adalet duygusunu zedeler, bu Anayasa kabul edilirse bir gün bakarsınız sabahın beşinde gelirler eviniz basıp size alıp götürürler. Neye topluma baskı yapıyorlar. Kendi dedikleri olsun diye' dedi.

Önce özgürlük, önce demokrasi için mücadele ettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, ''12 Eylül'de AKP anayasasına hayır diyeceğiz. Bunlar 12 Eylül darbesinden hesap soracağız diyorlar. Adalet Bakanı ne söyledi yok efendim ne hesabı aradan geçmiş 30 yıl kimin hesabını kimden soracağız diyor. Recep Bey hesap sorma konusunda yürekli misin. Dolmabahçe'de 2.5 saat konuştun konuşmam mezara gider diyorsun. Ne konuştun, seninle niye mezara gidiyor. Biliyorsunuz sırların mezara gitmesi devlette olmaz. Devlette saygın devlette devletin arşivine girer. Paşaya altına önce zırhlı araba. sonra bakanlar kurulu kararı ile üstün hizmet madalyası verdin. Tam bir çıkar işbirliği. Bna muhtıra verdi deyip sonra da erken seçime gidip mağduru oynadın. Onun için bunlar iki yüzlü, bunlara güvenmeyeceğiz. Bunların derdi halkın sorunları çözmek değil derdi kul hakkı yemek" dedi.

KANAYARYA ADALARINDA TATİLDE Mİ

Ülkede 9 milyon emeklinin zor durumda olduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Emekli kardeşlerim hayatından memnun mu. Başbakan herkes mutlu diyor. Yaz tatilini Kanarya Adalarında geçiriyor diyor. 9 milyon emekli var eşleri ile 13-14 emekli hepsine sesleniyorum. Size artıştan pay vermeyen, yüzde 10 sosyal güvenlik destek payı kesen AKP ders vermek zorundasınız, ders vermeye söz veriyor musunuz. Birlik olmazsa emekliler üç kuruş zamla koşa koşa gidip başbakana çiçek verilirse emeklinin durumu çok iyi demektir. Size şu sözü veriyorum halkın iktidarında emekli birinci sınıf yurttaş olacak. Milli gelir artışından pay alacak. Yüzde 10 destek kesintisi kaldırılacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin de 68 kuşağından geldiğini hatırlatarak, ''Devrimcilik ruhumuzda var. Neden diyoruz, düzeni değiştireceğiz, neden diyoruz haramilerin iktidarını al aşağı edeceğiz. Size inanıp güvenip söylüyoruz. Devrim halkın desteği ile halkın gücü ile olur. Ecevit'in Baykal'ın, İnönü'nün izindeyiz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarlarında iş güvencesi olacağını açıklayarak, ''Sizi güvendiğim için özgürüm özgürce açıklıyorum. Bu ülkenin üniversiteleri var. Konuşan üniversite var mı. Her türlü düşüncenin gireceği bir üniversite olacak. YÖK denen kabusa son vereceğiz' diyerek sözlerini tamamaladı.

ANAYASA HAPI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi 8 yıldır yöneten AKP iktidarının işsizliğe çare bulamadığını söyleyerek, ''Ama Recep Bey'in gündemi farklı, O'nun gündemi Anayasa değişikliği' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinden sonra geldiği Lüleburgaz'da Kongre Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye konuştu. AKP iktidarının gündemi ile halkın gündeminin örtüşmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Ülkede yıllar sonra kuyruklar başladı. Et kuyrukları başladı. Başbakan her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kayıt yok diyor. Halkın gündemi başka başbakanız başka. Şimdi millete Anayasa hapı ile uyutmaya çalışıyor. Peki Recep Bey Tıp doktoru mu, değil. O zaman O'nun yaptığı yap yutulur mu" dedi.

BAŞBAKAN'I DÜELLOYA DAVET ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonla açık oturama davet eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Sürekli davet ediyorum ama gelmiyor. Buradan bir kez daha çağırıyorum. Öyle çanak sorular soran gazetecilerin karşısına çıkmak kolay. Çıkıp meydanlarda muhalefet Anayasa'dan söz etmiyor diyor. Bende diyorum ki, tamam çıkalım televizyona Anayasayı konuşalım kaçma gel' dedi.

Ergene Nehri'nin zenir aktığını ve buranın kurtarılması için komisyon kurulduğunu ve çözüm içir rapor yazdığını da hatırlatan CHP GenelBaşkanı Kılıçdaroğlu, ''Başbakan çıkıp ne diyor, ben çevrecinin daniskasıyım diyor. Sevsinler senin daniskanı, Engene Nehri için ne yaptın" diyerek sözlerini tamamladı.

Mitingten sonra İstanbul'a yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yol üzerindeki Kavaklı Beldesi'ne uğrayarak burada muhtarlık binasının açılışına katıldı. Ardından Babaeski ilçesine gelen Kılıçdaroğlu burada otobüsün önüne kesen halka kısa bir konuşma yaptıktan sonra Lüleburgaz'a hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title