Haberler

Kırklareli'nde Gıda İşletmelerine Denetim

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, gıda işletmelerine yönelik denetimlerin sürdüğünü bildirdi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, gıda işletmelerine yönelik denetimlerin sürdüğünü bildirdi.

Kesimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin 6 ayda 2 bin 350 gıda işletmesini denetlediğini belirtti.

Halk sağlığının korunması amacıyla büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ileri süren Kesimoğlu, ekiplerin denetimlerde gıda ürünlerini saklama ve depolanma koşullarına, son kullanım tarihine, iş yeri ve personel evrakları ile işletme hijyeninin kontrol edildiğini ifade etti.

Zabıta ekiplerinin gıda işletmeleri denetimlerini yıl boyunca sürdüreceğini kaydeden Kesimoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Denetlenen gıda işletmeleri arasında okul kantinleri, kafeteryalar, lokantalar, restoranlar, büfeler, kasaplar, fırınlar, tatlıcılar, kahvehaneler, parklar, pastahaneler, oyun salonları, oteller, balıkçılar, şarküteriler, berber ve kuaförler ile vatandaşların birebir temasında olan iş yerleri yer alıyor. Gıda işletmeleri denetimlerine halk sağlığının korunması amacıyla büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Ekiplerimiz, denetlemelerde gıda ürünlerini saklama ve depolanma koşullarına, son kullanım tarihine, iş yeri ve personel evrakları ile işletme hijyenini kontrol ediyor, en ince ayrıntısına kadar incelemelerini yapıyorlar."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title