Haberler

Kırklareli Milletvekili Dibek'in Partisinden İstifası

CHP Kırklareli Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Kesimoğlu: "Mantıklı bir düşünceyle, vermiş olduğu kararı bir gözden geçirecektir ve ait olduğu yuvaya geri dönecektir.

CHP'nin Kırklareli Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu partisinin aynı ilden milletvekili olan Turgut Dibek'in istifasına ilişkin, "Mantıklı bir düşünceyle, vermiş olduğu kararı bir gözden geçirecektir ve ait olduğu yuvaya geri dönecektir.  Buna eminim ben" dedi.

CHP'nin Kırklareli Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan partisinin grup toplantısı öncesinde gazetecilerin adaylıklarına ilişkin sorularını yanıtladılar.

Gürkan, aday gösterilmesi sonrası parti bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Genel başkanımızın, MYK'nın, partimizin takdiri oldu bu. İkimizde milletvekilliği görevinden son derece onur duyan insanlarız. Bunu yerine getirmeye çalışmış ve bu görevi sürdürme niyetinde olan insanlardık. Her ikimizin de asla ve asla belediye başkanlığı gibi bir düşüncesi, beklentisi yoktu. Ama Sayın Genel Başkanımız, partimiz böyle takdir ettiler. 'Bu bir görevdir. Bunu sizler yerine getireceksiniz' dediler. Biz de ülkenin bu içinde bulunduğu koşullarda, 'peki, başüstüne' dedik. Şimdi bölgelerimize gidip bu görevleri yerine getirip, CHP'nin 6 oklu bayrağını dalgalandıracağız"

Bir gazetecinin Turgut Dibek'in CHP'den istifa etmesine ilişkin soru üzerine ise Kesimoğlu, "Turgut Bey, sevgili kardeşim 2,5 yıl birlikte parlamentoda görev yaptığım, deneyimli, yıllardan beri tecrübesine CHP'ye ve iline, ülkesine vakfetmiş bir arkadaşım. Sanıyorum sağduyu galip gelecektir. Duygu çok önemlidir siyasette ama duygusallığa yer yoktur. Bu bakımdan mantıklı bir düşünceyle vermiş olduğu kararı bir gözden geçirecektir ve ait olduğu yuvaya geri dönecektir.  Buna eminim ben" diye konuştu.

-"Başbakan'ın açıklamalarını izlemedim"

CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkan Deniz Baykal da grup toplantısı öncesinde gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine yönelik sorusunu üzerine, "İzleyemedim Sayın Başbakan'ın konuşmasını ama bana da bahsettiler. Bir göreyim, bir bakalım ne var, açıklama yapmamı gerektiren bir şey varsa söylerim" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title