Haberler

Kırklareli'den Kısa Kısa

Temel ilk yardım eğitimi kursu düzenlenecek

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) öğrencilere yönelik temel ilk yardım eğitimi kursları düzenleyecek.

KLÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 21-22 Eylül Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nda, 28-29 Eylül tarihlerinde de Babaeski Meslek Yükseokulu'nda temel ilk yardım kurs açılacağı bildirildi.

Açıklamada 16 saat sürecek olan kursta başarılı olanlara sertifika verileceği kaydedildi.

Yeni eğitim - öğretim yılı

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, 2013-2014 eğitim öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin eğitimli insan sayısı ile ölçülebileceğini bildirdi.

İlköğretim okulları, bilgilerin temelinin atıldığı ve becerilerin kazanıldığı kurumlar olduğunu belirten Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Okul, genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer uzman ve bilgin olması lazımdır.

Bunu sağlayan okuldur.' sözünde ki gibi eğitim ve öğretimin önemini bir kez daha belirterek 2013-2014 yılında eğitim ve öğrenim görecek öğrencilerimiz ile eğitim vazifesinde bulunacak olan tüm öğretmenlerimize başarı dileklerimi sunarak İlköğretim Haftası'nı kutluyorum." - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Yılmaz Kırklareli Pınarhisar Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title