Haberler

Kırklareli'de, Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Açılan Dava

Yargılanan 73 sanık beraat etti.

Kırklareli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldığı iddiasıyla yargılanan 73 sanık beraat etti.

Kırklareli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 73 sanık ve avukatları katıldı.

Sanıkları ve avukatlarını dinleyen mahkeme, yapılan gösteri ve yürüyüşlerin, kanuna aykırı olmadığı gerekçesiyle, sanıkların beraatine karar verdi.

Sanık avukatlarından Metin İris, yaptığı açıklamada, Gezi Parkı odaklı eylemlere ilişkin iki ayrı dosyadan, 162 kişinin hakim karşısına çıktığını söyledi.

İlk duruşmada 89 kişinin yargılandığını ve duruşmanın reddi hakim talebinden sonuç çıkmaması nedeniyle başka bir tarihe ertelendiğini anımsatan İris, KESK ve KCK operasyonlarına yönelik basın açıklaması sonrasında hakkında dava açılan 42 kişinin de beraat ettiğini kaydetti.

75 yaşındaki kadının eylemlere katıldığı iddiası

Bu arada, Kırklareli'deki Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldığı iddiasıyla hakkında dava açılan 75 yaşındaki Zehra Sevim Öksüz de oğluyla adliyeye geldi.

Öksüz'ün oğlu Ertuğrul Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin güçlükle yürüyebildiğini ve iddianamede belirtilen 3 kilometrelik güzergahı kesinlikle yürüyemeyeceğini söyledi.

Annesi için eylemlere katılmadığı halde iddianame hazırlandığını ve bunun kimlik numarasının yanlış yazımından kaynaklandığını düşündüğünü ifade eden Öksüz, annesinin önceki duruşmalarda, duruşmaya çıkmadan beraat ettiğini öğrendiklerini kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title