Haberler

Kırklareli'nde Cemevleri İbadethane Oldu

Güncelleme:

Kırklareli Belediye Meclisi, AİHM'nin kararı doğrultusunda, cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesini kararlaştırdı.

Kırklareli Belediye Meclisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesikararı doğrultusunda cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine karar verdi.

Kırklareli Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu başkanlığında belediye binasında toplandı. Toplantıda, 6 meclis üyesinin verdiği "Cemevlerinin ibadet yeri sayılması" önerisi görüşüldü.

"AİHM'in cemevi kararı doğrultusunda, cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması gerektiği" belirtilen öneri, oy çokluğuyla kabul edildi.

"İNANCIMIZ VE İNSANİ BAKIŞIMIZ CEMEVLERİNE OLUMLU BAKIYOR"

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, laik ilkeler çerçevesinde tüm vatandaşların inançlarını istedikleri biçimde yaşayabileceklerini söyledi.

AİHM kararı doğrultusunda, 6 meclis üyesinin verdiği "Cemevlerinin ibadet yeri sayılması" önerisini, belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul ettiklerini belirten Kesimoğlu, şöyle konuştu:

"Cemevlerinin ibadet yeri sayılması önerisine, inancımız ve insan haklarına bakış açımız gereği olumlu bakıyoruz. Öneri bir arkadaşımız hariç diğer tüm meclis üyelerimiz tarafından kabul edildi. Artık Kırklareli'ndeki cemevleri ibadet yeri sayılacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Cemevlerine, su faturalarının ödenmesi ve temizlik gibi birçok konuda desteklerimiz olacak. Nasıl camilerimizin temizliğini yapıyorsak, cemevlerinin de temizliğini yapacağız. İnsan haklarının söz konusu olduğu yerde, tersine bir bakış açımız olmaz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title