Haberler

Kırıkkaleli İzciler Çanakkale'ye Uğurlandı

Kırıkkaleli 43 izci ve 4 lider, Türkiye İzcilik Federasyonu'nun "Dedeciğim ben geldim" sloganıyla düzenlediği Milli Bilinç Kampına katılmak üzere Çanakkale'ye hareket etti.

Kırıkkaleli 43 izci ve 4 lider, Türkiye İzcilik Federasyonu'nun "Dedeciğim ben geldim" sloganıyla düzenlediği Milli Bilinç Kampına katılmak üzere Çanakkale'ye hareket etti.

İzcileri, Nokta Camii önünden İzcilik İl Temsilcisi Rifat Savrun, Kale Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Erkan Seçkin, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mustafa Arı ile izcilerin aileleri uğurladı.

Savrun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, izcilerin Çanakkale'de birçok izciyle bir araya geleceklerini belirterek, şunları söyledi:

"İzcilerimiz, Çanakkale'de yıllar önce vatanımız için şehit düşmüş atalarımızı "Dedeciğim ben geldim" diyerek ziyaret edecek, düzenlenen etkinlilere katılacaklar. Her gencimizin mutlaka o toprakları görmesi gerekir. Çanakkale'ye giden iki kulübümüzün de Kırıkkale'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bizlere katkıda bulunan tüm yetkililere teşekkür ederim."

Erkan Seçkin de, izcilerin Çanakkale'de yaklaşık 5 bin izcinin bir araya geldiği programa katılacaklarını belirterek, gençlerde ziyaret vesilesiyle manevi değerlerin yanı sıra milli bir bilincin de oluşacağını söyledi.

İzciler, yapılan duaların ardından 5 gün sürecek kamp için yola çıktı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Çanakkale Yerel Haberler

title