Haberler

Kırıkkale Valisi Öğrencilerle Biraraya Geldi

'bizler Hayata Ödev Olarak Baktık, Sizler Zevk Olarak Bakın'

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşmasında, gençlere hayata dair önerilerde bulundu. Öğrencilere, Hayat'a bir skor tabelası gibi bakmamalarını öğütleyen Güner ''Biz hep hayata ödev olarak baktık, hayata biraz da zevk olarak bakın. Hayat, zor ama zevkli yönleri olan bir süreçtir" dedi. Atatürk Anadolu Lisesi ve Okul Aile Birliği tarafından uygulamaya konulan ve son sınıf öğrencilerinin motivasyonu amacıyla gerçekleştirilen seminer çalışmasının ilk konuğu Vali Hakan Yusuf Güner oldu. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve Şube yöneticileri ile birlikte Atatürk Anadolu Lisesi'ne giden Vali Güner, ilk olarak öğrencilerle birlikte öğle yemeği yedi. Daha sonra Okul Müdürü Ömer Torlak'tan çalışmaları ile ilgili bilgi alan Güner, okulun konferans salonunda öğrencilerle buluştu.

Toplantıya katılan yöneticiler için ayrılan protokol koltuklar yerine öğrenciler arasında oturmayı tercih eden Vali Güner, toplantı ile ilgili yapılan sunumun ardından öğrencilere seslendi. Böyle bir çalışmanın yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Güner, okul yöneticilerini ve okul aile birliği yöneticilerini kutladığını belirtirken, konuşmasına "Sizler şanslısınız, biz değil. Yaşadığımız şehrin valisiyle karşılıklı konuşmayı rüyamızda bile göremezdik" diye başladı. Güner şunları söyledi:''Ben bugünkü etkinliğin siz öğrencilerin de katılımı ve yönlendirmesiyle devam etmesini istiyorum. Sizin düşünce dünyanızı anlamak ve sizi dinlemek istiyorum. Sizler hayata atılmaya aday adayısınız, bizler ise hayatın içindeyiz. Ben bu yönde sizin sorularınıza göre konuşmayı tercih ediyorum. Buraya size ders konusu anlatmak için gelmedim."

Eğitim ve idarecilik hayatı ile ilgili bilgiler verdikten sonra öğrencilere 'Hayat nasıl gidiyor?, beklentileriniz, hayalleriniz neler? mutlu musunuz?" diye soran Vali Güner'e yöneltilen ilk soru ise 'Hayat bize anlatıldığı kadar zor mu?' oldu. Öğrencilerin, eğitimlerini ulaşılacak bir son nokta olarak görmemesi gerektiğini kaydeden Vali Güner, ''Eğitiminizi tamamladığınızda da hayatınız devam edecek. Hayatı yaşamak için algılamalısınız, bir şey olmak için değil" diye cevap verdi. Bir öğrencinin eğitim sistemi ile ilgili eleştiri ve beklentilerini dile getirdiği sorusuna, eğitimin küçük yaşta başlayan uzun bir süreç olduğunu, okullaşma oranının geçmişe oranla çok büyük gelişme gösterdiğini kaydeden Vali Güner, eğitimle öğretimin tüm yönleriyle birbirinin içinde yoğrulmadığı durumda hayatta tıkanıklıklar yaşanacağını ve hayata bir renk katılamayacağını söyledi.

Öğrencilik yıllarının nasıl geçtiğine yönelik bir soruya ise Vali Güner, Öğrencilik yıllarımı çok çalışarak geçirdim. Sporla ya da sanatla ilgilenmeyi düşünmedim. Bunun için de pişmanım. Ailemin desteği büyük oldu. Sizler de ailenizi önemseyin. İradeli ve azimli olun. Çok zeki arkadaşlarımın sonraları pek bir varlık gösteremediğini gördüm. Azimliler, her zaman zekilerden daha başarılı olurlar. Hayata bir skor tabelası olarak bakmayın. Bir mühendisin mi, bir işçinin mi mutlu olabildiğini kimse bilemez" diye cevap verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title