Haberler

Kırıkkale - "Türkiye Nereye Gidiyor" Konferansı

Kırıkkale Atatürk Düşünce Derneği, Eğitim-Sen ve İşçi Emekçileri Derneği Tarafından 'türkiye Nereye Gidiyor' Konulu Panel Düzenlendi.

Kırıkkale Atatürk Düşünce Derneği, Eğitim-Sen ve İşçi Emekçileri Derneği tarafından 'Türkiye Nereye Gidiyor' konulu panel düzenlendi. Kırıkkale Kültür Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen panele TBMM eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Necdet Basa, Atatürk Düşünce Derneği Disiplin Kurulu Üyesi ve Yargı Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Milletvekili Durdu Özpolat, Siyasi Bilimci Gazeteci-Yazar Yrd. Doç. Dr. Ercan Yiğit konuşmacı olarak katıldı. Panele Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin, Eğitim-Sen İl Temsilcisi Yüksel Şahin, CHP Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak, CHP Merkez İlçe Başkanı Bülent Uslu ve çok sayıda sendika üyeleri katıldı.

'Atatürk ilke ve devrimleri Türkiye için bir seçenek değil, zorunluluktur' diyen Birsen Temür, ülkenin seçime gittiği bir süreçte geleceğe ışık tuttuklarını dile getirdi. Hükümeti eleştiren Temür, verilen vaatlerin boşa çıktığını ifade ederek, ôAK Parti Hükümeti Türkiye'de bütün gücü ele geçirdi. AK Parti TBMM'de kadın milletvekili sayısının yüksek olmasını istiyor. Biz ise TBMM'nde vicdanı olan kadınlar istiyoruz. TBMM'de hak ve sorumlulukları olduğu halde haksızlığa göz yuman karton kadınlar istemiyoruzö dedi.

MECLİSTE TÜRKAN SAYLAN GİBİ VİCDANLI KADINLAR OLMALI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkan Saylan gibi vicdanlı kadınlar olmasını istediğini söyleyen Temür, ô TBMM'de saylan gibi kadınlar olursa, Türkiye'de şiddet gören kadınlarımız hiçbir zaman yalnız kalmazlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti'ni koruyacağız. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti, hiçbir zaman sahipsiz sanmasınlar. Cumhuriyete sahip çıkmayanlar varsa bizim gibi sahip çıkanlar var. Bunu hiçbir zaman unutmasınlar. Cumhuriyet ile yaşadığımız aydınlanma devrini, çocuklarımıza bırakacağızö şeklinde konuştu.

CHE'NİN ÇANTASINDAN ATATÜRK KİTABI ÇIKTI

Siyasi bilimci Gazeteci-yazar Yrd. Doç. Dr. Ercan Yiğit, Mustafa Kemal'in dehalığına ilişkin Kurtuluş Savaşı öncesinde yapılan hazırlık döneminde yaşanılanları anlatırken, aslında dünya genelindeki herkesin Atatürk'e koştuğunu belirtti. Yiğit, "Küba'da halkın kahramanı olan Che Guevera'nın öldürüldüğünde çantasından 5 adet kitap çıktığını ve bu kitapların bir tanesinin, Nazım Hikmet'in yazdığı Kuvayi Milliye Destanı ile diğerinin de Mustafa Kemal'in Nutuk'unun İspanyolcaya çevrilmiş hali çıktı. Günümüzde ülkemizde yaşanılanlarla, Ortadoğu'da ki hareketliliğin son noktasında herkes mutlaka Atatürk'e koşacaktırö dedi.

Yiğit, Kapitalizmin daha gelişmiş halinin emperyalizm olduğunu vurguladı. Ercan Yiğit, ôEmperyalizmin tamamen paraya dayandığını ve dünya genelinde ki para akışına hükmeden kısa adı FED olarak bilinen, Amerikan Merkez Bankasının sahibinin ABD Hükümeti olmadığını ve Rothsihelds ailesi olduğunu ve söz konusu ailenin dünya geneline yayılmış dev şirketlerinin olduğunu, bu şirketlerin tek amacının para olduğunu ve sadece para kazanmak uğruna bu güne kadar dünya genelinde milyonlarca insanın ölmesinin sebebidirö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title