Haberler

Kırıkkale - Şehit Babanın Madalyası 3 Yaşındakı Kızı Gözde'Y

Kırıkkale'de 3 Şehit Yakınına Düzenlenen Törenle Devlet Övünç Madayası Verildi. Vali Hakan Yusuf Güner Tarafından Şehit Yakınlarına Takılan Madalya Töreninde Göz Yaşı Sel Oldu. Şehit Astsubay Harun Ceylan'ın Madalyası İse 3 Yaşındaki Kızı Gözde İlknur Ceylan'a Takılırken Duygulu Anlar Yaşandı.

KIRIKKALE'de 3 şehit yakınına düzenlenen törenle Devlet Övünç Madayası verildi. Vali Hakan Yusuf Güner tarafından şehit yakınlarına takılan madalya töreninde göz yaşı sel oldu. Şehit Astsubay Harun Ceylan'ın madalyası ise 3 yaşındaki kızı Gözde İlknur Ceylan'a takılırken duygulu anlar yaşandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu olarak şehit olan askerlerin adına Kırıkkale'de 3 şehit yakınına 'Devlet Övünç Madalyası' verildi. Törene, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Daniş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Emnieyt Müdürü Kadri Kartal, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Müftüsü Osman Şarklı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Eker, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, şehit yakınları, subay ve astsubaylar, okul müdürleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören Konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, "Gurur kaynağımız gazi ve malüllerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu stratejik durum nedeniyle tarihte olduğu gibi 21. yüzyılda da ayın kirli oyunlar devam etmektedir. Vatan ve milletimizin birliği ve dirliği için, ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen hainlere karşı yapılan mücadelede şehit düşen 3 kardeşimizin hak sahiplerine Devlet Övünç Madalyası'nı gururla takıyorum" dedi.

Vali Güner, törende, şehit Astsubay Harun Ceylan'ın madalyası ve beraatını 3 yaşındaki kızı Gözde ilknur Ceylan'a, , şehit Piyade Er Erkut Babacan'ın madalya ve beraatını annesi Fazilet Babacan'a, şehit Piyade Er Vedat Kutluca'nın maadlya ve beraatını babası Abidin Kutluca'ya taktı.

Duygusal anların yaşandığı madalya töreninde şehit kızı Gözde İlknur Ceylan babasının madalyasını alırken göz yaşları aktı. Bu sırada konuşmakta zorlanan şehit eşi Şebnem Ceylan ise "Vatan sağ olsun" demekle yetindi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title