Haberler

Kırıkkale'de Öğrencilere Ekmek İsrafı Anlatıldı

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde lise öğrencilerine ekmek israfını önlenmesiyle ilgili bilgi verildi.

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde lise öğrencilerine ekmek israfını önlenmesiyle ilgili bilgi verildi.

Toprak Mahsülleri Ofisi Karakeçili Ajans Müdürlüğü tarafından Karakeçili Çok Programlı Lise toplantı salonunda düzenlenen programda, Eksper İsmail Efe tarafından öğrencilere,  "Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası" anlatıldı.

Dünyada insanların en temel besin kaynağının ve tarih boyunca insanoğlunun en çok ürettiği ve tükettiği gıda ürününün ekmek olduğunu ifade eden Efe, dünyada ve Türkiye'de en fazla israf edilen gıda ürününün de ekmek olduğunu belirtti.

Efe, bu kampanya ile amaçlarının, israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak, üretim ve tüketim aşamalarında israfı önlemek, ekmegin ihtiyaç duyulduğu kadar alınması ve doğru muhafazasını sağlamak, hayvan besininde kullanılan ekmeğin de israf olduğuna dikkat çekmek, özde  ekmeğin israfına genelde ise tüm israfa vurgu yapmak, israfın önlenmesiyle ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirterek, bir yıl içerisinde israfta yüzde 18'lik bir azalış sağlandığını bildirdi.

Daha kaliteli, besleyici, tok tutucu ve obeziteyi önleyici özelliğe sahip olan tam buğday ekmeği tüketiminin teşvik edilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Efe, bayat ekmeği değerlendirmek amacı ile bayat ekmekten yapılan yemek yarışması düzenlemesinin planlandığını kaydetti. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Karakeçili Kırıkkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title