Haberler

Kırıkkale'de Mehmetçik Dershanesi Açıldı

Kırıkkale'de Mehmetçik Dershanesi'nin açılışı yapıldı.

Kırıkkale'de Mehmetçik Dershanesi'nin açılışı yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, hafta sonları Kırıkkale Lisesinde faaliyet gösterecek dershanenin açılışını gerçekleştirdi.

Arslaner, burada yaptığı konuşmada, Mehmetçik Dershanesi'nde 138 öğrenciye, 9 sınıfta edebiyat, matematik, fizik, kimya, tarih ve coğrafya branşlarında eğitim verileceğini söyledi.

Dershanenin üniversite sınavı yapılıncaya kadar faaliyet göstereceğini bildiren Arslaner, "Öğrencilerimize, İl Jandarma Komutanlığında görevli 5 yedek subay dahil 9 öğretmen ders verecek. Askerlerimiz sadece askerlik işleriyle uğraşır, diye biliyoruz ama eğitime de ne kadar önem verdiklerini görebiliyoruz. Bu durum bizim için çok büyük onurdur, gururdur. Toplum olarak bütün kesimlerin eğitim konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının açtığı Mehmetçik Dershanesi'nin ekonomik sıkıntıları bulunan ailelerin çocuklarına eğitim verdiğini söyledi.

Çetin, dershaneden şehit ve gazi ailelerinin çocuklarının da yararlanacağını kaydetti.

Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Arslaner, çocuklardan hedeflerini büyük tutmalarını istedi, onlara başarılar diledi.

Açılışa, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ve davetliler katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kaya Kırıkkale Yerel Haberler

title