Haberler

Akdoğan: Devletin Otoritesine Musallat Olanlara Eyvallah Etmeyeceğiz

Güncelleme:

AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, yaptıkları konuşmalarda paralel yapıya yüklendiler.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Derin devlet yapılanması, paralel devlet yapılanması, alternatif devlet yapılanması, ister Ergenekon'u, ister paralel devleti, ister KCK'sı milletin iradesine, devletin otoritesine musallat olan her kim varsa bunlara eyvallah etmedik, etmeyeceğiz" dedi. Akdoğan, paralel yapının komplo kurmadığı kimse kalmadığını da öne sürdü.

Ak Parti Kırıkkale il Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Olağan Kongresi 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu'nda kalabalık bir partili ve davetlinin katılması ile yapıldı. Kongrede Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay yaptıkları konumalarda paralel yapıya yüklendiler.

KOMPLO KURMADIKLARIKİMSE KALMADI

Ortada meşru, ve seçilmiş bir iktidar olduğuna dikkati çeken Yalçın Akdoğan, "Bunu mu tercih edeceksiniz, hayalet, kayıt dışı bir yapı, hukuku, demokrasiyi çiğneyen bir yapı var. Hangisini tercih ediyorsunuz, kimin yanında duruyorsunuz? Mesele çok açıktır. Bir yanda açık, şeffaf, milletin oyuyla iktidara gelmiş bir parti var. Öbür tarafta entrikacı, kumpasçı, her türlü yalana, hileye başvuran bir ihanet şebekesi var. Bunların hangisini tercih ediyorsunuz. Asıl sizin pozisyonunuzu belirlemeniz gerekiyor. Yaptığı bellidir bunların. Komplo kurmadığı kimse kalmadı, tek tek vatandaşlara, ailelerine kadar. Bütün cemaatler, bütün gruplar, yapılar, devlet kurumları bunlar herkese komplo, kumpas kurdu. Algı operasyonlarıyla kendilerini temize çıkartmaya çalışıyorlar. Medya gücüyle operasyon çekmeye çalışıyorlar. Dünyada da algı operasyonu var. Türkiye'yi baskılamak için medya üzerinden operasyon çekenlerle içeride iç siyaseti tanzim etmek isteyenler aynı anlayışa sahip. Eskiden de bunlar vardı. Komplolar kurulurdu, medya kullanılırdı. Medya şimdi hakikatin temsilcisi gibi konuşuyor. Bu darbelere alkış tutan, çomak tutan, tertipleyen medya değil miydi?. Medya, darbenin üçüncü gücü olarak rol oynadı. Bunu da iyi görmemiz gerekiyor. Eskiden bilgi kırıntısı olur, onun üzerinde senaryo, yalan uydururlardı. Artık bu yeni çetenin böyle bir derdi yok. Hakikatin, gerçeklerin hiçbir önemi yok. Yüzde 100 uydurma senaryoları uyguluyorlar. Birileri oturuyor hikaye uyduruyor ve bunları haber veriyor. Böyle bir şey kabul edilemez" dedi.

HER YOLU MÜBAH GÖRÜYORLAR

Akdoğan konuşmasının devamında, "Bunlar her yolu mübah görüyorlar. Yalan bir dünya kurmuşlar. Dün Şanlıurfa'daydık. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin önemli bir talebesi vefat etti, Allah rahmet eylesin. Onu defnettik. Onunla ilgili sosyal medyada 'toprağı bol olsun' diyorlar. Sanki gayrimüslim gibi. Bediüzzaman gibi birisinin en önemli talebesi vefat ediyor, arkasından hakaret ediyorlar, bu kadar alçaklar, bu kadar şerefsizler. Bir insanda edep yoksa, o insanda Müslümanlık da olmaz. Bunları milletimiz çok iyi görüyor. Herkes deşifre oluyor. Bunlarla mücadele edeceğiz. Milletin emanetine musallat olan kim varsa, derin devleti, KCK'sı hiçbirisine müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

ATALAY: YIPRANMADAN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ise bir yandan paralel yapı ile mücadele ederken, bir yandan çözüm sürecinin devam ettiğini söyledi. Partilerinin tarihinde en büyük değişimi geçirdiğini, genel başkanlarını devletin tepesine gönderdiklerini belirten Atalay, "Değerli kardeşim Ahmet beyi partimizin genel başkan olarak getirdik. Bu büyük yapı, bu büyük kurum yeni genel başkanın çevresinde yolumuza devam ediyoruz. Bu kadar değişimi geçirdiğimiz 2014 yılında hiçbir yıpranma yaşanmadan, daha güçlü şekilde hamdolsun yolumuza devam ediyoruz. Bunlar çok önemlidir. 2014 yılının sonlarında bakınız Türkiye ye zor bir yıldı, ama iyi gidiyor. Siyasi istikrar sürüyor, ekonomi istikrar sürüyor. Hamdolsun Türkiye güçlü olarak yoluna devam ediyor" dedi.

MİLLETİMİZ SİYASİ İSTİKRARIN BOZULMASINI İSTEMİYOR

Yeni bir bütçeyi kabul ettiklerini, 2015'e baktıklarında daha iyi bir Türkiye gördüklerini belirten Atalay, "Bütçesi yenilenmiş, artık bütçe açığını yüzde birlerin altına düşürmüş 2015 bütçesine giriyoruz. Türkiye'nin ekonomisinden hiçbir kriz veya olumsuzluk inşallah görünmüyor 2015'de ve siyasi istikrarımız sürüyor. 7 Haziran'da Türkiye yeni bir seçim yaşayacak. Ama şu andaki kamu oyu yoklamaları, milletimizin değerlendirmeleri şunu gösteriyor. Aynı güçle yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz Türkiye'de bu siyesi istikrarın bozulmasını istemiyor. Ekonomik istikrar, siyasi istikrar birlikte aynen devam edecek. Türkiye'de büyük projeler 2015'de de devam edecek. İyi bir 2015 bekliyoruz biz, hiçbir büyük sorun beklemiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Akdoğan Beşir Atalay Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title