Haberler

Kırıkhan'da Yaz Kur'an Kursları Başladı

Kırıkhan ilçesinde yaz Kur'an kursları başladı.

Kırıkhan ilçesinde yaz Kur'an kursları başladı.

İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla yaz Kur'an kursların açıldığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan kitap ve çeşitli materyallerin kurslarına katılan öğrencilere ücretsiz dağıtılacağını ifade eden Solmaz, şunları kaydetti:

"Binlerce çocuğumuz ve gencimiz Kur'an öğrenmek, Peygamberimizi daha iyi tanımak, ahlaki değerlerimizi ve temel dini bilgileri öğrenmek için camileri ve Kur'an kurslarını süsleyecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız konunun ehemmiyetine binaen yaptığı düzenlemelerle artık yediden yetmişe değil, yediden önce de yetmişten sonra da kurslarımıza talebe gelmektedir. Öyleyse vatandaşlarımıza düşen, bu fırsatları iyi değerlendirmektir. Yaz Kur'an kursları hakikaten büyük bir imkandır. Kurslarımız 3'er haftalık 3 dönem olarak devam edecektir. Camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda görev yapan tüm din gönüllüsü kardeşlerimiz vazife başındadır. O zaman çocuklarımız ve gençlerimiz için hiç olmazsa yazlarını, tatilden fedakarlık ederek Kur'an kurslarına ayırmaları için gerekli planlamayı anne-babalar olarak yapmamız gerekir."

Solmaz, çocuklarını kursa gönderen vatandaşların kurs görevlileriyle irtibat içerisinde olmalarını, çocukların kursa gidip gitmediklerini takip etmelerini istedi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekki Solmaz Kırıkhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title