Haberler

Kimsesiz, Engelli ve Roman Çocuklara Konservatuvar Gibi 'Müzik Akademisi'

Cem Şan - Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği'nin işbirliği ile kurulan 'Müzik Akademisi'nde derslere derslerine başladı.

Cem Şan - Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği'nin işbirliği ile kurulan 'Müzik Akademisi'nde derslere derslerine başladı.

Proje kapsamında 9-15 yaş arası engelli, Roman, kimsesiz 200 çocuğa 18 ay boyunca gitar, bağlama, piyano, keman, kanun, klarnet, ritim ve perküsyon eğitimleri verilecek.

Müzik Akademisi'ne devam eden yüzde 10'unun, müzik eğitimlerini, devlet konservatuvarlarında sürdürebilmelerine imkanı sağlanacak.

Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Zurna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valilik, kaymakamlık ve belediyenin ortaklığında yürüttükleri proje kapsamında, 9-15 yaş arası engelli, roman, kimsesiz 200 çocuğa 18 ay boyunca gitar, bağlama, piyano, keman, kanun, klarnet, ritim ve perküsyon eğitimlerinin verilmeye başlandığını bildirdi. Eğitimlerin 9 aylık iki dönem halinde yapılacağını ifade eden Zurna, Anadolu İlköğretim Okulu'nda çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlattı.

Veysel Zurna, her öğrenciye bin 80 saat eğitim verileceğini, proje süresince eğitim alan çocukların "Müzik Akademisi" grubu adı altında çeşitli gösteri ve konser gibi etkinliklere katılacağını, katılımcıların yüzde 10'una devlet konservatuvarlarında müzik eğitimlerini sürdürebilmeleri imkanı sağlanacağını vurguladı.

-"100 çocuktan 30'unu kurtarsak en büyük mutluluk"-

Derneği açtıktan sonra yoksullara yardım etmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Zurna, bir gün kendisine üç kadının geldiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Derneğe gelen bayanların çocukları klarnet dersi almak istiyorlarmış. Bana, 'Bizim bütçemiz yok. Bu çocuklarımıza nasıl bir eğitim vermeliyiz- Onları kötü yollardan alıp güzel yollara sevk edebiliriz-' dediler. Evimde klarnetlerim vardı. Yeni almıştım. Bu klarnetleri o çocuklara hediye ettim. Sonra tanıdık hocalardan da bu çocuklara bir şey talep etmeden klarneti öğretmelerini istedim. Eve geldiğimde düşündüm, 'Ben üç kişiyi kurtardım ama yüzlerce kişi var. Ne yapabiliriz'... Böyle düşünürken bu projeyi yaptık. Bursa Valisi, Yıldırım Kaymakamı ve Yıldırım Belediye Başkanı'na gittik rica ettik. Onlar da projeye çok sıcak baktılar. Çocuklar sokakta kalmasınlar, kötü yollara düşmesinler. 100 çocuktan 30'unu kurtarsak benim için en büyük mutluluk."

-"Hedefimiz, 18 ay boyunca bin çocuğa eğitim vermek"-

Akademide genel koordinatör olarak görev yapan Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği'nin ikinci başkanı Talip Döbeş, projenin amacının değişik gruplardan çocukları bir araya getirerek en iyilerini bulmaya çalışmak olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 9 ay sürecek olan maratonda ilköğretim ve lise bazındaki çocuklara güzel bir eğitim vermeyi amaçladıklarını ifade eden Talip Döbeş, şunları kaydetti:

"Bize yaklaşık 400 çocuk başvuru yaptı. Bunların 55-60 kişisi engelli ve otistik grubu. Protokol sözleşmesinde iki dönem halinde 100'er öğrenci almayı belirlemiştik. Ama fazla talep olunca öğretmenlerimizin de biraz daha gayretleriyle ilk dönemde 200 öğrenciye eğitim veriyoruz. Hedefimiz, 18 ay boyunca bin çocuğa eğitim vermek ve yüzde 10'unu yani 100 kişiyi de konservatuvarlı yapmak istiyoruz. Müzik akademisi açıldığında, Yıldırım Kaymakamlığı enstrümanlarımızı sağladı. Bursa Valiliği, araç gereç, teşrifat ve bilgisayarları karşıladı. Yıldırım Belediyesi de öğrencilerin servisini ve diğer gerekli ekipmanları sağlıyor. Bu proje, günü birlik değil uzun vadeli bir proje. İnşallah yıllara yayılacak."

Yayıncı: Kamuran Akkuş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Talip Döbeş Cem Şan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title