Haberler

Kimsesiz Çocuklara Hizmet Eden İş Adamlarına Plaket

Malatya Valisi Ulvi Saran, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün kimsesiz çocukların barınması için açtığı evin tefriş edilmesi ve 2 yıllık kirasını üstlenen iş adamı Mazhar Alaca'ya plaket verdi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün kimsesiz çocukların barınması için açtığı evin tefriş edilmesi ve 2 yıllık kirasını üstlenen iş adamı Mazhar Alaca'ya plaket verdi.

Vali Saran, plaket töreninde yaptığı konuşmada, son dönemlerde kimsesiz çocukların toplumla daha uyumlu bir bütünleşme ve sosyal yapı ile kaynaşmaları için bir yurt ortamında topluca bir arada bulunmalarından ziyade daha az sayıda gruplar olarak bakılmaları ve himaye edilmeleri yönünde bir anlayışın yaygınlaşmaya başladığını söyledi.

Bu bağlamda iş adamlarının Beylerderesi mevkisinde Sevgi Evleri'ni inşa ettiğini anımsatan Saran, son dönemlerde çocukların sitelerde kiralanan evlerde bakımının da yaygınlaşmaya başladığını anlattı.

Saran, "Çocuklarımızın bir ailenin oturduğu bir bina içinde, müstakil bir biçimde bir arada bulunmaları hem kişisel gelişimlerinin daha iyi sağlanması, hem de sosyal ilişkileri, komşuluk ilişkileri ve insani münasebetlerinin daha iyi gelişmesi bakımından uygun olacağı düşüncesi kabul görmeye başlamıştır. Bu bağlamda çocuk evleri dediğimiz bir uygulama başlatıldı. Çocuklarımızın bir binanın bir dairesinde diğer dairelerde oturan insanlarla temas ve komşuluk ilişkileri kurarak yetişmeleri onların kişilik gelişimleri ve toplumsal uyumları açısından daha doğru olduğu yönündeki bir anlayış giderek daha fazla kabul görmeye başlamıştır" dedi.

Bu çerçevede Malatya'da 3 çocuk evi oluşturduklarını bildiren Saran, "Her bir evde 6 çocuğumuz barınıyor. Çocuklarımız burada bulundukları süre içerisinde gündelik ihtiyaçlarını, temizlik, bakım, yemek yatak gibi ihtiyaçlarını kendileri yürütmektedir. Başlarında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'müzün sorumlu görevlileri bulunmaktadır. Çocuklarımız kendi inisiyatiflerini kullanarak kendileri birbirleri ile daha yakın bir sosyal ortam içinde ilişki sürdürmek sureti ile bu ortamlarda yaşamaya başlamışlardır" diye konuştu.

Saran, bu ortamlarda çocukların aralarındaki insani ilişkilerin ve kardeşlik duygularının gelişiminin daha iyi olduğunu belirtti.

Saran, bu 3 evden birinin tefriş edilmesi ve evin 2 yıllık kirasının iş adamı Mazhar Alaca tarafından karşılandığını bildirdi.

Ulvi Saran, Alaca'nın aynı zamanda bu evin hamiliğini üstlendiğini dile getirdi.

Mazhar Alaca da Allah'ın zaman zaman insanlara iyilik yapabilme fırsatını verdiğini belirtti.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title