Haberler

Kim Ne Dedi?

Beşiktaş’ın Eskişehirspor’u tek golle geçtiği karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları siyah-beyazlıların şampiyonluk yarışı için önemli bir üç puanı hanesine yazdırdığını ifade etti.

Rıdvan Dilmen – Sabah

Kartal son dakikada uçtu

Futbol mucizesi olmazsa bitime 10 hafta kala ilk üç belirlendi. Beşiktaş kazanamasaydı, Antalya beraberliğinden sonra büyük moral bozukluğu yaşardı. Siyah-beyazlılar, çabuk oynamayı seven, mücadeleci bir takım. Son haftalarda kalesinde çok pozisyon vermiyor. Beraberliği cebinde olan bir takım. İlk yarıyı 2-0, 3-0 önde kapatacak coşkuyu sahaya yansıttı. Çalıştığınız zaman Allah da yardımcı olur. Milli maçta da iyi oynayan Ersan Gülüm çıktı sahneye, kullanmadığı ayağıyla vurdu ve golü buldu.

Beşiktaş bu yarışta ben de varım diyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın arkasında tehdit unsuru olmayı sürdürüyor. Havlu atmadığı gibi artık coşkusu da artacaktır.

Attila Gökçe – Milliyet

Skora aldanmayın. Dünkü maçı kazanmak mucize kadar güzel bir sürpriz oldu... Beşiktaş için tam anlamıyla bir tükeniş tablosu izledik... Gördük ki maç kazanmayı unutmuşlar... Hedef duygusunu kaybetmişler.. Dahası, takım içindeki bağlar birer birer çözülmeye başlamış, dağılmışlar.

Tolga, Ersan Gülüm ve Veli'nin dışındakiler tümüyle değer kaybetmiş, yorulmuş, bezmiş ve tükenmişti... Topu kazandıktan sonra biraz dripling, sonra derin bir pas... Derken Eskişehirspor duvarı içinde bir giriş arayıp iş yapma inadıyla topu kaybetmek üzerine inanılmaz örnekler sergilediler. Gökhan Töre acaba bonservis fiyatını düşürmek için mi o kadar top kaybı yaptı? Anlayamadık. Olcay ve Oğuzhan gibi güvenilen dağlara kar yağmış, oyundan soğumuşlar, onlar da üşüdü, biz de üşüdük. J.J., Dünya Kupası dönüşüne kadar hiçbir ışık vermeyeceğini anlattı bize.

Mert Aydın – Fotomaç

Beşiktaş savunması rakibe az pozisyon verdi. Beşiktaş'ın oyunun son bölümünde kurduğu baskıda Almeida'nın ve Fernandes'in yokluğu arandı. Fernandes ile kulüp arasındaki ipler kopuyor. Bu nedenle ilerleyen haftalarda Portekizlinin yokluğuna kendilerini alıştırmalı Beşiktaşlılar. Almeida'nın yokluğunda ne Ömer ne de sonradan oyuna giren Mustafa ilaç olabildi. Golü en sonunda Ersan Gülüm attı. Bir türlü gol atamayan Beşiktaş bu golü bulamasaydı ilk iki mücadelesinden kopacaktı.

Güntekin Onay – Vatan

Şiddetli rüzgar, yağmur, kötü zemin ve -bir türlü bitmeyen- tribün inşaatı futbol için her türlü olumsuzluğa zemin hazırlamıştı. Ancak iki takım da futbol oynama iştahı ile soğuk geceyi ısıttı. Beşiktaş, Almeida ve Atiba'dan yoksun olsa da ilk 45 dakika iyi futbol oynadı. Ama bulduğu iki pozisyondan birini golle sonuçlandıramadı. 2. yarıda Eskişehir tarzı olan pas oyununu daha fazla sahaya yansıtabilse de kaleyi hiç tehdit edemedi.

Beşiktaş, 2. yarıda da yüksek kaliteden yoksun olmasına rağmen üstün mücadele gücü ve disiplinli oyun ile rakibini hataya zorlayarak gol aradı. Nitekim gol sahanın en iyisi Ersan'dan geldi. 90 dakika kusursuz oynayan Ersan'ın golü bir nevi 'ödül' gibiydi.

Okay Karacan – Zaman

Büyük takımlar böyle olmalı. Forvetin yoksa, alternatif adamlar yapamıyorsa bir kahraman çıkıp isyan etmeli. Beşiktaş, uzun zaman sonra ilk kez şampiyonluk adayı bir takım gibi oynadı. Son dakikada kazanması o açıdan değerli..

Bilic ilk kez kenardan bu kadar iyi yönetti takımı. Beşiktaş uzun zaman sonra ilk kez bu kadar çok oyuncusunu kullanarak puan aradı. Bilic'in oyundan düşen oyunculara tahammül sınırını aşağı çekmesi, gerektiğinde kenara alma kararlılığı Beşiktaş'ı olumlu etkiliyor. Dün gece en azından Atiba, Almeida'nın olmadığı takımın verdiği resim bunu gösteriyor..

Kenan Başaran – Hürriyet

Siyah beyazlıların iyi niyetine söz yok. Evet bir 'kolejli ahlakı'yla oynuyorlar ancak bu yetmiyor işte. Arada okulu kıran bir serkeşe ihtiyaç var.  Bilic, Boral'ı değil de Kerim Frei'ı alınca Töre, Olcay'dan boşalan sol kulvara geçti. ve gol de onun gönderdiği ortayla doğdu. Ersan'ın golü atması sorumluluk üstlenme bilincinin eseriydi. Golü hayati, sevinciyse görkemliydi. Tribünle paylaşılan sevince kart göstermek futbolun utancıdır. Almeida ve Atiba'nın yokluğunda Bilic, kalibresi düşük bir kulübeyle çıktığı maçtan kritik galibiyeti çıkardı. Üç puanı hak ettiler.

Metin Tekin – Sabah

Beşiktaş kazanırken çok mu iyi oynadı? Hayır... Çok mu becerikliydi? Ona da hayır... Ama mücadele ve son dakikaya kadar oyunun içinde kalmak bence Beşiktaş'ın galibiyetinde en belirleyici olan şeydi.

Bireysel performansa baktığımızda Gökhan Töre'nin zaman zaman top kayıplarıyla oynasa da oyunu belirleyen isimdi. Olcay bu sezon skor olarak istediği sayılara ulaşmasına rağmen oyun anlamında etkin bir rolü yok. Orta sahada Oğuzhan yaratıcı bir isim ama zaman zaman... Ersan ise savunmadaki performansının yanında golüyle sürpriz yaptı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Eskişehirspor Hugo Almeida Ersan Gülüm Beşiktaş Spor Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title