Haberler

Kilisliler Doğalgazın Rahatlığına Alıştı

GAZDAŞ, Kilis’te yaptığı altyapı çalışmaları ile 44 mahallede 176 sokak ve caddeyi doğalgaza kavuşturdu.

GAZDAŞ, Kilis'te yaptığı altyapı çalışmaları ile 44 mahallede 176 sokak ve caddeyi doğalgaza kavuşturdu.

Kilis'te 5 bin 200 abone; ısınma, sıcak su ve yemek pişirme için ekonomik bir yakıt olan doğalgazı kullanıyor.

GAZDAŞ, Kilis'e yaklaşık 16 milyon 500 bin TL değerinde yatırım yaparak, 5 bin 200 aboneyi doğalgazın konforu ile tanıştırdı. Kilis'teki alt yapı çalışmalarını2011 yılında tamamlayarak 2013 yılında, şehre doğalgaz arzı sağlayan GAZDAŞ, şu anda 44 mahalledeki 176 sokak ve caddeye gaz veriyor.

GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, Kilis'e 5 yıl içinde toplam 19 bin 618 metre çelik hat ve 198 bin 379 metre polietilen hat döşediklerini belirterek, "Yaptığımız yatırımlarla; 217 bin 997 metre boru döşeyerek, şimdilik 5 bin 200 doğal gaz kullanıcısına ulaştık. İlerleyen günlerde daha fazla Kilislinin doğal gazın avantajlarından yararlanmaya başlayacağına inanıyoruz" dedi.

Doğalgazın sağladığı avantajlara değinen Muzaffer Yalçın, "Doğalgaz, içindeki kimyasal maddelerin tamamı yanabildiği için ısınma açısından son derece verimli bir yakıt. Üstelik ısınma ile birlikte hem mutfakta hem de banyoda da kullanılabiliyor. Bu da vatandaşlarımızın ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca abonelerimiz, kullandıkları kadar yakıtın parasını ödeyerek, diğer yakıtlarda olduğu gibi kış boyunca kullanacakları yakıtı, kış öncesinde alıp ücretini önceden ödemek zorunda kalmıyorlar. Doğalgazın taşıma, depolama ya da temizlik sorununa sebep olmaması da doğalgazı diğer yakıtlara göre avantajlı kılıyor. Isınmak için özel bir hazırlık yapılmasına da gerek yok; bireysel kullanımlarda kombinin düğmesini açmak yeterlidir" diye konuştu.

Doğalgazın bir diğer avantajının ise hava kirliliğinin önüne geçmesi olduğunu söyleyen Yalçın, "Doğalgaz kullanımı sayesinde Kilis'in hava kirliliğinde fark edilir derecede azalma görülüyor" dedi.

Doğalgazın güvenli kullanımına ilişkin de bilgi veren Muzaffer Yalçın, "Doğalgaz kullanıcılarının can ve mal güvenliğini en üst seviyede tutmak için üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Kilislilerin mevcut kullanım tadilatları yapmadan önce GAZDAŞ'a başvurarak onay almaları,can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Aynı şekilde şehirde gerçekleştirilecek kazı çalışmaları öncesinde de bizimle iletişime geçilerek; kazıların GAZDAŞ görevlilerinin gözetiminde yapılması da yine can ve mal güvenliği için alınacak tedbirlerden birisi" şeklinde konuştu.

GAZ DAĞITIMINA BAŞLANAN MAHALLELER:

Yavuz Sultan Selim, Mehmet Rıfat Kazancıoğlu, Doğan Güreş Paşa, Albay İbrahim Karaoğlanoğlu, Yaşar Aktürk, Bilali Habeş, Helvacıoğlu, Şorhabil, Muallim Rıfat Bilge, Kanuni Sultan Süleyman, Namık Kemal, Asıt, Şehit Sakıp, Gaziler, Aslan, İslam Bey, Tabakhane, İnnaplı Kütah, Mesetlik, Demirciler, Fatih Sultan Mehmet, Okcular, Müslüman Bey, Ketenciler, 7 Aralık, Deveciler, Saraç Mehmet Çavuş, Mücahitler, Atatürk, İsmet Paşa, Altın Üzüm, İzzettin İyigün, Yeni, Şehitler, Zeytinli, Bölük, Ebulula, Nacaroğlu, Şıh Mehmet, Barış, Hasan Kamil Demirbaş, Ekrem Çetin, Mehmet Şanlı, Kazım Karabekir. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet Muzaffer Yalçın Gaziantep Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title