Haberler

Kilisli Gençler Başkentte

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında ilk dönem kafile Ankara’ya uğurladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında ilk dönem kafile Ankara'ya uğurladı.

Şehirler ve Kültürler Projesi'ne ilişkin açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, "Şehirler ve Kültürler Projesi, gençlerin Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetin şehirlerin ve kültürün tanımaları için başlatılmış bir hareketlilik projesidir. Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır. Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup etkinliklerin tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanacaktır. Farklı illerden gelen gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaşacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacaklar" şeklinde konuştu.

Arkaltı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Şehirler ve Kültürler Projesi' kapsamında Kilis'te 16-24 yaş grubundan 80 bayan 80 erkek toplam 160 gencin Ankara ve Nevşehir iline gönderileceğini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve ülkemizin değişik yerlerinde, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında bayan gençlerimizden oluşan 40 kişilik ilk kafile Ankara iline gitmek üzere yola çıktı. Gençlik Merkezi Liderleri tarafından uğurlanan gençlerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi. 3 gün sürecek olan gezide gençlerimiz çeşitli aktivitelere katılarak, yeni arkadaşlar edinme ve eğlenme fırsatı bulacaklardır." - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title