Haberler

Kilis, Türkiye Genelinde Yaşam Süresinin En Düşük Olduğu İl

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı araştırmaya göre Kilis, Türkiye genelinde yaşam süresinin en düşük olduğu il olduğu belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı araştırmaya göre Kilis, Türkiye genelinde yaşam süresinin en düşük olduğu il olduğu belirlendi.

TÜİK verilerine göre, doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu iller Tunceli ve Muğla olduğu, yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 75 yıl ile Kilis olarak açıklandı.

TÜİK verilerinin açıklanmasından sonra yaşam süresinin en düşük olduğu ilin Kilis olduğu kentte tartışma konusu haline geldi. Aktürk Tıp Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Şükrü Keçeci, Kilis'te iş sahasının az olduğunu ifade ederek, "Kilis çıkmaz bir sokak burası, ekonomik yönden tam gelişmiş değil, insanlar iş bulmakta zorlanıyor. Bizde bir müessese çalıştırıyoruz. Bunun farkındayız. İnsan ekmek parası yönünden rahat olmaz ise tabii ki çok büyük boyutlarda sterse girer, stres insan ömrünü kısalmasında en başta gelen faktördür. İnşallah ileride Kilis ekonomik açıdan kalkındığı zaman, istihdam sağlandığı zaman, iş kapısı açıldığı zaman sermeye sahibi iş adamları Kilis'e gelerek yatırım yaparlar. Yaşam kalitesi yükseldiği zaman insan ömrü de uzayacaktır".

Kilisli vatandaşlar ise kentte işsizliğin üst seviyede olduğunu ifade ederek, "esnafın para kazanamadığı için strese giriyor. Ekonomik açıdan vatandaşlar sıkıntılı durumdular. Sıkıntı çok olduğu için insanlar stresten dolayı erken ölüyor. Tabi yöresel yemeklerin hayvansal türü yemeklerin de etkisi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştular. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Tunceli Muğla Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title