Haberler

Kilis'te "Uluslararası Misafir Sağlığı ve Sosyal Hizmetler" Sempozyumu

Kilis'te "Uluslararası Misafir Sağlığı ve Sosyal Hizmetler" SempozyumuKİLİS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Suriyelilere yaklaşık yardım ve desteğin, 12 milyarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, 12 milyarı da özel sektör, vatandaşlar ve sivil...

Kilis'te "Uluslararası Misafir Sağlığı ve Sosyal Hizmetler" Sempozyumu

KİLİS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Suriyelilere yaklaşık yardım ve desteğin, 12 milyarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, 12 milyarı da özel sektör, vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri tarafından karşılandığını söyledi.

Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Uluslararası Misafir Sağlığı ve Sosyal Hizmetler" Sempozyumuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Vali Yardımcısı Osman Uğurlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, Ak Parti İl Başkanı İzzet Toprak, daire amir ve müdürleri ile sempozyuma sunum yapmak için gelen akademisyen ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada, Umudun ve Barışın Ana şehrinden hitap etmenin gururunu yaşadığını ifade ederek, "Kilis 2023 yılında 115 bin nüfusa göre, kurgulanmış, ve yeni il olmuş bir şehrimizdir. Kendi derdi, kendi alt yapısı ile uğraşırken, kendi üst yapısı daha tamamlayamamışken, yanı başımızdaki savaştan sonra müthiş akına uğramış bir şehirdir. Sadece gözlerinizi kapatmanızı bir sanişe düşünmenizi istiyorum. '70 kilo bir insanın gece yatacağa yatıp, sabahleyin 160 kilo kalkmasını düşünün, hanım beni görünce korkar evden kaçar dedi, aynaya baktığın zaman sende korkarsın dedim' Şuanda Kilis'te aynı şeyi yaşıyoruz. Obazite 21 yüz yılı insanını büyük problemi olduğu sürecedir. Ama obazite şehirlerin büyük problemi olduğunu biz Kilis'te yaşadık. 93 bin 300 merkez nüfusumuz olmasına rağmen 129 bin 900 kayıtlı ve kayıtlı olmayanlarla birlikte 135 binin üzerinde Suriyeli misafirimiz var. Yani yüzde 60'i Kilis'in Suriyeli misafir, yüzde 40'ı yerli halk, eskiden günde 40 ton çöp toplarken, şuanda günde 160 ton çöp topluyoruz. 10 bin metreküp temiz suya ihtiyacımız varken, şuanda 30 bin metreküp temiz suya ihtiyacımız var" dedi.

Bütün dünyaya seslenmek istediğini ifade eden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü, kimisi dünyanın 7 harikası diyebilir, kimisi kendi bulunduğu coğrafyanın tarihi ve tarihi özeliklerini söyleyebilir. Ama biz Kilis olarak haykırıyoruz ve diyoruz ki dünya insanlık tarihi kültürel mirası insan vicdanındaki iyilik duygudur. ve Kilis olarak, biz Türkiye olarak, insanlık vicdanındaki iyilik duygusunu ortaya çıkardık, yaşıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Suriye'de 5 yıl önce başlayan iç savaş ve mağdurlarına Türkiye'nin tüm kapılarını açtığını belirterek, "5 yıl önce Suriye'de başlayan savaş ilk başladığında her halde 100 bin Suriyeli misafiri Türkiye'de ağırlamak' için çalışmalara başlanmıştı. Ama oradaki zalimin bu kadar zalim olacağını düşünmemiştik. Savaşın en çok etkileneni çocuklar ve kadınlardır. Çocuklar babasız, anasız kaldı. Savaşını mağdurları, mazlumları, bir kez daha kadınlar oldu. Gençler oldu, yaşlılar oldu. Biz ensar ruhuyla kapılarımızı sonuna kadar açtık. Türkiye'de şuanda 3 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var" dedi.

Suriyelilerin eğitimi

Çalık, Suriyeli çocukların eğitimi konusunda bilgi vererek, "Yaklaşık 800 bin civarında Suriyeli çocuğumuzun 500 binini okullarda eğitime aldık. ve Suriyeli vatandaşlarımıza hizmetlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Çalık, 15 Temmuz darbe girişimini de değinerek, Türkiye'nin bir yandan terörlü mücadele bir yandan uluslararası güçlerle mücadele ettiğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Öznur Çalık AK Parti Malatya Kilis Genel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title