Haberler

Kilis'te İçme Suyu Sorununu Çözüldü

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, kentte yaşanan su sıkıntısını birkaç ay içerisinde kökten çözeceklerini söyledi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, kentte yaşanan su sıkıntısını birkaç ay içerisinde kökten çözeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Bulut, Kilis'in su fakiri bir il olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk önce su sorununa el attık. Seve Barajı'ndan Kilis'e su getirdik. Arıtma tesisi kurduk. Yeniyapan ile Narlıca ishale hattını tamamen değiştirdik. Kent merkezine verdiğimiz suyun 3'te biri ancak aboneye ulaşıyor. Geriye kalan su üzülerek söylüyorum altyapının çökmesi nedeniyle kaçak olarak yerin altına gidiyor. Üstelik kentimize 3 günde bir su vermek zorunda kalıyoruz. Neden derseniz isteniz de şehrin her tarafına aynı anda su veremiyorsunuz. Su altyapısı çöktüğü için yeniden değiştirme kararı aldık. Tüm Kilislilerin gördüğü gibi gerek doğalgaz, gerek şehir içme suyu gerekse de kanalizasyon için altyapıyı değiştiriyoruz. Bu yıl içerisinde çalışmalar nedeniyle eşilen, bozulan yolların tamımı bitirilecek" dedi.

SCADA sistemli içme suyu şebeke hattının bir şehrin tamamında ilk kez Kilis'e uygulandığını kaydeden Başkan Bulut, "Cumhuriyet tarihinde Kilis'e yapılan en büyük su deposunun tamamı 5 milyon litrelik bizim yaptığımız 30 milyon litrelik su deposu. Altyapı çalışmaları bu yıl içersinde bittiği takdirde kent merkezine 24 saat su verilecek. Halkımıza eşilen yollar nedeniyle sıkıntı verdik. Onlardan özür diliyorum. Yollarımızın asfaltı yapılmaya başlandı. Bu kentte yaşayanların damacana kalitesinde su içmesi için çalışıyoruz. SCADA sistemde kayıp kaçağı bir merkezden kontrol edebileceğiz. Anında müdahale etmek imkanımız olacak. Otomatik olarak her noktadan su numunesi alıp tahlilini yaparak bize bilgi veriyor. Müdahale etme şansımız olacak. Kayıp kaçak olduğu zaman anında uyarıyor" diye konuştu.

300 kilometrelik su içme şebekesini değiştirdiklerini söyleyen Bulut, kentin her tarafındaki birçoğu 1970'lı yıllarda yapılan su içme şebekesini değiştirdiklerini sözlerine ekledi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Abdi Bulut Narlıca Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title